Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Lux
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Mikä on paras kotimainen lastenlaulu?
Aika:24.08.2012 11:34
Hei m.nettiläiset!
 
Lasten oma radio etsii syksyn äänestyksessään kaikkien aikojen parasta kotimaista lastenlaulua ja lastenlevyä. Täällä on varmasti myös lastenmusaa tekeviä muusikoita, mutta tähän kysymykseen saavat tietysti vastata ihan kaikki.
 
Lapsille on Suomessa tehty musaa yli 80 vuotta, ja ennen sitäkin oli olemassa ainakin tuutulauluja ja opettavaisia tai muuten lapsille laulettavia kansanlauluja. Ensimmäisenä varsinaisena lastenlevynä pidetään Georg Malmsténin Sairasta karhunpoikaa vuodelta 1930, ja sen jälkeen onkin lapsille tehty iskelmää, poppia, rokkia, punkkia, klassista, kansanmusaa, jatsia, hiphoppia, progea ja mitä vaan kuvitella saattaa.
 
Mikä on m.nettiläisten näkemys aiheesta? Mikä on hyvää lastenmusaa ja onko joku levy tai artisti ylitse muiden?
 
Meikäläinen diggaili lapsena M.A.Nummisen levyjä, Aimo Mustosen Pupujussi-levyltä erityisesti Maarit Hurmerinnan laulamia biisejä sekä Mikko Alatalon Elämää suomalaismetsissä -levyä. Omat lapsuussuosikit on tietty nostalgian kultaamia, mutta aika hyvältä ne soundaa edelleenkin. Uudempia suosikkeja on ainakin Loiskis ja Kengurumeininki, ja jos nyt joku biisi ja levy pitäisi valita, niin ehkäpä ne olis Nummisen Henkilöauto synnyttää ja Pokelan Mörköooppera.
 
Oon tullut siihen tulokseen, että hyvän lastenlaulun soitto-, laulu- ja tuotannolliset kriteerit on aivan samat kuin aikuistenkin musassa. Ainoa oma juttunsa on tekstissä, jonka täytyy olla lapsen mielestä kiinnostava/hauska/tarttuva. Mitä se sitten tarkoittaa onkin ihan oma juttunsa. Lapsi kun ei välttämättä aina innostu siitä, mistä aikuinen kuvittelisi.
 
Ja jos teillä on jo omat suosikit tiedossa, niin käykää toki äänestämässä!
www.lastenomaradio.fi
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=211963