Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Old Guitar
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Kuinka oppia näppäilemään kaikilla sormilla?
Aika:20.08.2012 14:35   (muokattu 21.08.2012 00:19)
lolQ: Kokeiles semmoista, että rupeat aina sillon tällöin soittamaan jotain mieleisiä bassokuvioita kitaralla, niin kuin bassoa soittaisit. Voisi auttaa pääsemään alkuun. Jokaiselle kielelle oma sormensa.
 
Toisaalta sorminäppäilyssä, voi pitää nyrkkisääntönä (joskaan ei kiveen hakattuna) sitä, että peukalo hoitaa 3 bassokieltä (E. A ja D) ja etusormi kolmoskielen, keskisormi toisen kielen, nimetön ensimmäisen kielen. Tämä on melkolailla sääntö klassisen kitaran näppäilytekniikassa ja sen pohjalta kannattaa aloittaa.
 
Jos tarkoitettaan sitävastoin soolojen (skaalojen) näppäilytekniikkaa, niin kannattaa lähteä etusormi-keskisormi (i-m) tyylillä. Klassisen kitaran soitto-oppaissa yleensä harjoitetaan monia muitakin vaihtoehtoisia näppäilytapoja melodialinjojen soittoon esim. (etusormi = i, keskisormi = m, nimetön = a, peukalo = t) m-i, m-a, a-m, i-a, a-i, i-m-a jne.. Myöskin peukalo voidaan käyttää esim. t-i, t-i-m. Noissa harjoituksissa paranee oikean käden motoriikka. Itse harjoittelen joskus klassisia näppäilytekniikoita hybridityylillä eli plektran kanssa, jolloin täytyy harjoitella m-a ja lisätä vielä pikkusormi mukaan, tosin klassisen kitarasoiton näppäilytekniikassa ei käytetä pikkusormea, mutta sormihan sekin on ja joskus silläkin voi näpätä kieltä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=211585