Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:VTI
Alue:Jazz
Aihe:Jazzin selittäminen kaverille
Aika:19.08.2012 16:55
silhouette: Moi. Olen itse soittanut suhteellisen kauan jazzia, bluesin ja rockin ohella ja yksi päivä vastaan tuli pieni ongelma: hyvä kaverini jonka kanssa ollaan soiteltu pienestä saakka kimpassa ja joka on aina ollut enemmän metalli - ja hard-rock-tykkäilijä on nyt kiinnostunut jazzista ja kysyi multa yhtenä päivänä, että:
 
"miten selität mulle sen mitä jazz on? Mikä se juttu jazzissa on?"
 
No, bluesista meillä on ollut aikaisemminkin samanlaisia keskusteluja ja bluesin selittäminen kävi huomattavasti helpommin kuin tämä jazz-kysymys, koska bluesin voi tavallaan selittää aseteikoilla ja niiden toistolla jne. toisin kuin jazzin. Ja, vaikka olen soittanut paljon jazzia itse, niin en kuitenkaan ole koskaan ennen ajatellut sitä, että miten selitää jollekin se mitä jazz on. En vaan ole kokenut sitä tärkeäksi ja itse olen mennyt asiassa (jazzin soittamisessa sekä kuuntelussa) eteenpäin jonkinlaisella intuiitiolla. Sanoin kuitenkin kaverilleni, että jazziin kannattaa tutustua jazz-standrdien opettelemisella ja lainasin hänelle muutaman nuottikirjan joista toivottavasti on hyötyä kun en muuta osannut. Ja lisäksi neuvoin kuuntelemaan paljon kaikenlaisia jazz-levyjä ja opettelmaan niitä korvakuulolla, niin kuin olen itse tehnyt ja hyväksi huomannut.
 
Eli, saisko tästä aiheesta keskustelua? Aiheeseen löytyy varmaan paljon erillaisia näkökulmia ja uusia ajatuksia, kiitti :)

 
"jazz ei ole vain musiikkia, vaan elämäntapa!"
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=211579