Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:L.Ruoska
Alue:Bassot
Aihe:Mikä bassokitsa ekaksi bassoksi ja muuta asian tiimoilta?
Aika:12.08.2012 20:14
aohranen: Hinta olis siis jotain 200 - 300 euroa ja kysymys kuuluukin: pitääkö ton hintaluokan bassot vireensä?
Basso saisi olla aika "perinteisen" näköinen, ei siis mikään tähti tms.

 
Perinteinen ja ei-tähti on snadisti eri asia. Ei-tähti meinaa että et halua mitää Explorer- tai Warlock-tyylistä (puhumattakaan Bootsyn jutuista:) ja perinteinen periaatteessa meinaa että haluat presarikloonin.
 
Jos Fender-lookki miellyttää niin varmaan joku suosittelee jotain Squieria. Itsellä on yhdestä semmosesta Affinity-presarihalpiksesta kymmenen vuoden takaa ei juuri mitään hyvää sanottavaa, muuten kun että piti vireen jos se pitää erikseen mainita. Kauhea lapio, tylsän näköinen ja kankea soittaa. Mikit syvältä.
 
Jos "bassojen superstrato"-lookki on kelpaa niin Yamaha RBX374 irtoaa sun hintaluokkaan kivasti: http://www.thomann.de/fi/yamaha_rbx_374_bk_b_stock.htm
 
Se on astetta laadukkaampi soitin kuin ne ihan halvimmat Yammu RBX ja Ibanez GSR-mallit. Muutamaa tuollaista olen soitellut ja hintaluokassaan kelvollisiksi todennut. Aktviivielektroniikka ja siisti ulkonäkö. Älä pelkää ostaa käytettyä, tosin esim. tässä tilanteessa tuo Thomannin B-stock (=asiakaspalautus) on halvempi kuin yksikään Torilla pyörivä.
 
Kolmen huntin pintaan voit löytää myös Warwickin Rockbassin käytettynä. Siistejä perussoittimia ja taas astetta paremmin varusteltu kuin ne 150€-200€ Ibat ja Yammut. Yleensä suosittelen aina Ibaneksia kun itsellä on niistä pelkästään positiivisia kokemuksia niin skebojen kuin beissienkin osalta useammassa hintaluokassa, mutta on sitä elämää Iban ulkopuolellakin :)
 
Onko kyseessä eka basso vai ihan eka kitarasoitin? Jos bändisälää ei löydy ennestään niin samassa tilauksessa kulkee kivasti joku halpa viritinpedaali (http://www.thomann.de/fi/behringer_tu300.htm), olkahihna ja muutama kitarapiuha :)
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=211690