Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:BigPapa
Alue:Roots
Aihe:Ilkka Rantamäki
Aika:09.08.2012 14:12
Demo Harrison: Minäkin kävin 80-luvun puolivälissä sellaisessa työväenopiston kitarapiirissä, jota veti Ilkka Rantamäki. Voi olla että juuri Ilkalta opin ne hienot sointukäännökset plus joitakin eksoottisia jazz-sointuja. Muunmuassa Tasavallan Presidentin "I Love You Teddy Bear"-biisiä soiteltiin, josta mulla ei ollut tuolloin mitään hajua, mutta myöhemmin rupesin tykkäämään kovasti.
 
Vuotta paria myöhemmin bongasin Guitar Player-lehdessä arvostelun Ilkka Rantamäen (debyytti?)levystä, muistaakseni ihan positiivissävytteisen. Biisin "Silent Steps of Princess" (tai jotakin sinne päin) kuulinkin peräti Ylen radiokanavalta, mutta sen enempää en olekaan sitten kuullut. Soundi-lehdestä luin Bluesshakers-bändinsä haastattelun myöhemmin. Bändin solisti levytti suomenkielistä matskua 90-luvulla; versionsa Marko Putkosen Liehuva Liekinvarsi-biisistä soi jonkin verran. Perhana kun en saa mieleeni laulajan nimeä.. joku Timo Turunen tai jotakin...?
 
Duunikaverini, joka ramppaa Helsingin Malmi-talon keikoilla, tiesi kertoa että Ilkka Rantamäki järkkää sinne niitä ulkomaisia blues/jazz-artisteja. Sanokaa toki jos olen väärässä. Ja omaa saamattomuuttani että en ole vielä toistaiseksi päässyt käymään tuolla Malmi-talolla, vaikka ohjelmatarjonta on ollut kiinnostavaa.

 
Timo Turpeinen
 
http://www.youtube.com/watch?v=AR9Iv3Cchq0
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=10&t=211661