Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:elsewhere
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Millä mittaat kehitystä / taitoa?
Aika:08.08.2012 16:12
tomaattiorava: Jos on tottunut himassa yksin soittelemaan niin ihmekös tuo jos ramppikuume iskee "yleisön" edessä. Tyhmä kommentti.
 
Kyllä minusta jonkin asian osaamiseen kuuluu se, että se sujuu kaikissa järkevissä ja oletettavissa olevissa tilanteissa. Jos auton ajaminen sujuu mökkitiellä mutta ei kaupungissa, ei osaa ajaa autoa ja jos selviää hyvänpäivän keskustelusta lukion ranskantunnilla mutta pariisilaisessa kahvilassa tulee tenkkapoo tarjoilijan kysyessä tarkenusta tilaukseen, voi pohtia kuinka hyvä kielitaito oikeasti onkaan.
 
Jos joku sointi, riffi tai soittotekniikka on oikeasti hallinnassa ja selkäytimessä, niin kyllä se onnistuu muutenkin kuin sängyn laidalla kieli keskellä suuta ja hyvin nukutun yön jälkeen. Sen takiahan monet isot pojat väittävätkin, että soittamaan oppii oikeasti vasta yleisön edessä. Suosittelen soittamaan kavereille, perheenjäsenille ja kumminkissankaimankoirille, ramppikuumene voittaminen on mitä parasta treeniä.
 
Mielestäni tein selväksi aiemmassa viestissä että ihmisten miellyttäminen tai viihdyttäminen omalla soitolla on aika yks ja vitun hailee. Teen sitä mikä kiinnostaa minua. Jos joku tulee joskus soittoa kehumaan, niin valveutuneelta alan harrastajalta tulleet kommentit lämmittävät mieltä varmasti enemmän kuin joltain pissisbändäriltä tulleet.
 
Varmasti. Mutta eikös alkuperäisessä viestissä ollut kyse myös siitä, että mitä pitäisi päätellä siitä, kun resuinen hippi soittaa Juicea ja saa suosiota ja pesää, vaikka se ei yhden näkemyksen mukaan olekaan hyvää kitarointia?
 
Mielestäni musiikki parhaimmillaan sisältään kumpaakin. Kolmen soinnun puistohoilotukset ovat mielestäni yksinkertaisesti tylsiä aktiviteetteja, itselleni. Siksi teen kovaa työtä jotta lähitulevaisuudessa minulla olisi tarvittavat kognitiiviset sekä motoriset eväät suorittamaan asioita jotka mielestäni ovat mielenkiintoisia.
 
Onnea matkaan sitten vaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=211639