Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tomasi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Soittimien väliset hintaerot. Kitara vs saksofoni.
Aika:07.08.2012 08:57
Gabe: Saksofoni on vaikeampi/kalliimpi tehdä kuin kitara. Toinen syy lienee se että saksofonin soittajia on huomattavasti vähemmän kuin kitaristeja. Eli soittimia ei tarvita niin paljon eikä niitä näin ollen voi tehdä suuria määriä kerralla.

 
Näin on näreet. Lankkukitaraan verrattuna osia ja valmistustyövaiheita on huomattavasti enemmän, koko himmelin pitää olla ilmatiivis, jne. Oheisessa linkissä ruman näköinen, mut informatiivinen video siitä, mikä laatufonissa maksaa. http://www.saxshop.nl/keilwerth.wmv
 
Ja tosiaan kitaraa halajavia ihmisiä on kertaluokkaa enemmän, foni ei taida kitaran tapaan olla yleismaailmallinen sankarisoitin. Suosion määrä vaikuttaa hintaan myös saksofoniperheen sisällä, barskan hintaero vaikkapa alttoon ei selity pelkästään valmistuskuluilla tai messingin/hopean/kuparin/uushopean määrällä.
 
Nykyään tosin kyllä löytyy selvästi aiempaa halvempia Taiwaanialaisia ihan kelpo rännejä, kuten P.Mauriat, Cannonball, jne. Paljon parempia kuin oppilastorvet aikanaan 80-luvun lopulla aloittaessani fonin soittoa. Edullisemman pään Yamaha on kanssa aika varma valinta.
 
Ihan kaikkein halvimpaan mutkaan ei kannata minusta ryhtyä, umpipaska torvi tekee oppimisesta paljon vaikeampaa, pahimmillaan mahdotonta. Käytettyä kannattaa silmäillä vaikka torilta, mutta varautua rempan hintaan pyyntihinnan lisäksi. Hienokseltaan vuotava hyväkin torvi on aika ikävä vehjes yrittää soittaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=211608