Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mhs
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Kuinka oppia näppäilemään kaikilla sormilla?
Aika:06.08.2012 20:46
Zeeboo: Treenaaminen ;)
Tuossahan tuo olennainen tulikin...
 
Treenaamiseen voisin antaa sellaisen vinkin, että kannattaa lähteä liikkeelle hyvästä käden asennosta ja soittoasennosta yleensäkin; jos oot totutellut pitämään kahta sormea kannessa, käsi on (ainakin mun anatomialla) aika rajoittuneessa asennossa, ja kämmensyrjän lihakset ovat todnäk suht passiivisessa tilassa.
 
Yritä vaikkapa työstää asentoa sellaiseksi, että lapa/olkavarsi kannattelee kättä (tai kitara kannattelee ja olkavarsi ohjaa), ja käsivarsi / ranne ovat mahdollisimman rentona --- että pystyt liikuttamaan kättä mahdollisimman vapaasti. Tämä on mielestäni hyvä pohja ainakin kynsillä soitettaessa, ja huomattavasti vaikeampaa käytännössä kuin teoriassa :).
 
Minusta perusarpeggionäppäilukompit (pima, pami, paim, ...) ovat hyvää perustreeniä oikealle kädelle ja käden asennolle. Kyllä niistä melkein musiikkiakin saa, kun vuorotellen korostaa eri sormea ja välillä vaihtaa sointuotetta. Ota avo-E, pyörittele bassoa alakielillä, liuta otetta (ilman barrea) eri asemiin ja nauti.
 
Jos klasari nappaa ja tykkäät soittaa yläasemista, niin Barrioksen La Catedralin eka osa mainio oikean nimettömän ja vasemman pikkusormen treeni --- ja siinä sivussa erittäin hieno biisi, jonka kehtaa mainiosti soittaa fingerstylekeikallakin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=211585