Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Bredius
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Suomalainen musiikkijournalismi
Aika:02.08.2012 15:18   (muokattu 02.08.2012 16:49)
Nykypäivän levyarvioissa kannattaa ottaa huomioon myös se, että aika moni (lahjakkaista) kirjoittajista lähestyy arviotekstiä ikään kuin kirjallisena teoksena. Sekä kirjoittajan että lukijan kannalta on mielekkäämpää lukea arviota, joka tempaa jotenkin mukaansa heti otsikon ja ensimmäisen lauseen aikana.
 
Siinä mielessä ymmärrän kyllä sen, että arviotekstiä halutaan elävöittää persoonallisemmaksi, olkoon se sitten tulkittavissa besserwissermäisyydeksi tai hipsteri-ironiaksi.
 
Jos levyarvioita alkaa kirjoittajalla olemaan takana kymmeniä ellei satoja, on pikkaisen puuduttavaa kirjoittaa liukuhihnamaisesti pelkkää tällaista: "Levyllä on hyvät soundit, hienoja melodioita ja biisissa x mukaansatempaava kertosäe. Jotain jää kuitenkin puuttumaan. Kolme tähteä."
 
Tuota mä en ole ikinä ymmärtänyt, että joku yksittäinen levyarvio voisi pilata jonkun uran. Tai ylipäätään sitä, että negatiivinen palaute levystä saisi artistin pahoittamaan mielensä niin pahasti, että siitä pitää alkaa julkisesti huutelemaan lehtien kolumneissa, blogeissa jne.
 
Sehän on helvetti soikoon vaan yhden ihmisen, eli tässä tapauksessa arvioijan, mielipide.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=211508