Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rintapek
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Remo harjoitusrumpusetti
Aika:26.07.2012 23:31
Vallu-Veke: Sinulla kun on akustiset, niin akustisiin triggerit, verkkokalvot ja joku halpisaivo.
Sähkörumpupuolen gurut tietää, mitä tulee maksamaan. Halapaa se ei ole.

 
No mä en o guru, mut halpaa toi ei ole.
Toisekseen, mä en tekis noin, jos kerran ne akustiset on paikassa, mis niit pääsee soittamaan. Pitää ne akustisina.
 
Ja hankkii sinne ullakolle sähköpannut.
 
Mutta jos hyvät ja halvat sähkikset haluat, niin kyttää torilta käytetty TD6 tai TD3. Soundit riittää kyllä kotidemoihin.
 
Jammu tekee kans ihan soittokelpoisia, eikä tos Alesiksessakaan pommiin törmää. Kannusaundit tuppaavat olemaan ihan kelvollisia, mut peltilöiden puolella valikoima tuppaa olemaan nihkeämpää. Mut kotidemottelussa ongelma ratkeaa sillä, et hankkii halutessaan koneelle rumpusoftan ja käyttää sähkörunpuälliä trigu- to - midi- muuntimena.
 
Ja hyväksyy sen, et sähkäreitä on vähän erilaista soittaa ko akkareita. Ihan kuten kitaroissa.
 
Valkkaa semmottisen runpuällin (tai trgu- to - midi - muuntimen) mis on omaan käyttöön tarpeellinen määrä inputteja ja outputteja, ja että vekotin ymmärtää chokea ja huolii kolmealueisia padeja, niin jo vain pelittää.
 
Se ensimmäinen ongelma sähkäreiden kans nimittäin ei ole ne saundit, vaan setin soitettavuus. Akkareiden saundia ja dynamiikkaa säädetään yksinomaan ranteella.
Mut sähkäreissä se säädetään ruuvaamalla sitä älliä omaan soittotapaan sopivaksi. Jos padin signaali on turhankin kevyellä napautuksella 100%, niin kovempaa lyöminen ei auta. Mut säätämällä pädin herkkyyttä alaspäin pääsee turhankin helposti tilanteeseen, mis lekallakaan lyömällä signaali ei ylitä 80% Eli ihan noihin herkkyyssäätöihin kyl kandee varata reippaanlaisesti aikaa, tupakkia ja tuumaustaukoja.
Ja jos sähköpannuja livenä meinaa käyttää, niin noi pitää tehdä käytettävissä olevan äänentoiston kans. Muutoin on luvassa läjäpäin ikäviä yllätyksiä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=211373