Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:P-Keisari
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kitaran nauhoittelua (etuasteet, vahvistimet ja di-boxit)
Aika:24.07.2012 12:00
Terve!
 
Hommastin itelleni vastikään DI-boxin (BSS -merkkinen) ja tarkoituksena on nauhoitella kitaroita sen kautta niin, että kitara on boxissa kiinni, boxin outputista mennään etuasteen/äänikortin (PreSonus FireStudio Mobile) inputtiin ja DI-boxin linkistä vielä kitaravahvistimeen (Randall V2). Näin pystyn nauhottelemaan kitaroita niin, että kuulen soundin säröjen kanssa, mutta itse äänitysohjelmaan koneelle menee vain puhdas signaali. Tämä on sikäli hienoa, koska sitten kun haluan saada sen lopullisen nauhoitussoundin, niin voin ajaa vain puhdasta signaalia koneelta kitaravahvistimeen ja säätää vahvistimen soundit samalla.
 
Varsinainen kysymys kuuluukin: kannattaako niin tehdä? Onko siis järkevää ajaa etuasteen ulostulosta ääntä suoraan kitaravahvistimen inputtiin, vai onko siinä vaarana, että jostain nousee savu? Pitäisikö tässäkin tapauksessa DI-boxi lyödä väliin ja millä asetuksella sitä tulisi käyttää (ground vai lift)?
 
Yksinkertaisesti selitettynä haluaisin vain tietää: voiko etuasteesta ajaa ääntä kitaravahvistimeen? Ja jos voi, niin miten se kannattaa tehdä.
 
Jos joku vielä voi minulle noviisille selittää, mitä eroa varsinaisesti on sillä käyttääkö DI-boxia 'ground' vai 'lift' -asetuksella, niin olisin kiitollinen.
 
Kiitos!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=211352