Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LaXu
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Windos 8 Consumer Preview
Aika:20.07.2012 13:40
PIM: Onhan tuo nyt varmaan suurin käyttöjärjestelmäpäivitys sitten OS9 -> OSX jälkeen ja itse ainakin tykästyin saman tien. Jos joku väittää että W8 on samaa vanhaa niin melkein uskaltaisin väittää, että tämä henkilö ei ole edes nähnyt saatikka kokeillut itse W8:ia, sillä niin naurettavalta tuo lausunto kuulostaa sen jälkeen kun on muutaman minuutin sen kanssa pelannut.
 
Se on samaa vanhaa yhdistettynä huonosti suunniteltuun uuteen. Työpöytäkäyttäjälle se ei tuo juuri mitään ostamisen arvoista uutta käyttöliittymän puolella. Pinnan alla toki paljonkin ja nopeahan se on.
 
Metro UI toimii hiirellä huonosti, on typerä todella isoilla näyttöresoluutioilla (kovasti saa raahata hiirtä että 2560x1600 ruudulla Start Screenia naksuttelee vs Start menu) ja piilottaa suuren osan toiminnallisuutta siten, ettei sitä löydä kuin kokeilemalla. "Charms bar" on hyvin lähellä täysin hyödytöntä. Ohjauspaneeleja on ainakin kolme täysin erilaista jostain syystä. Microsoftilla ei vaan selkeästi oikein osata käytettävyyssuunnittelua.
 
En voi suositella Windows kasia oikeastaan kenellekään, edes tablettikäyttäjille, koska tableteista löytyvät ARM-prosessorit eivät pyöritä kuitenkaan työpöytäsoftia ja eipä niitä softia ole muutenkaan millään tasolla suunniteltu kosketusnäytöllä käytettäviksi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=208446