Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jazzmies
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Motivaatio harjoitteluun
Aika:07.07.2012 19:57
Vallu-Veke: En ole ihan varma mitä tarkoitat nyt. Käsittäisin, että olet ymmärtänyt jazzmiehen puheet nyt väärin ainakin osittain. Minusta Laku on tehnyt juuri kuin itse käsittäisin jazzmiehen suosituksen asiaan olevan. Hän on toiminut oikein.
Eli Laku on keskittynyt musiikin tekemiseen ennemmin kuin rudimenttien opetteluun.
Hän on ollut aika isolla panoksella mukana säveltämisessä ja sovittamisessa. Ilman Lakua ei koko Metallicaa välttämättä tunnettaisi ja he kiertäisivät vielä Laurilan lavoja..
Rummuilla voi myös säveltää tai niitä voi ainakin käyttää voimakkaasti apuna siinä.
Ehkä hän on halunnut tehdä musiikkia ja rummut on ollut siinä tilanteessa pakollinen paska, kun muut virat Metallicassa oli täytetty :)
Eli jos ei ole motivaatiota rudimentteihin, niin tee musiikkia rummuilla?
No jazzmies varmaan itse tietää, mitä hän tarkoittaa.

 
Kyllä te molemmat oletta ihan jäljillä. Lars olisi mielestäni hieman voinut ottaa rudimenttejakin haltuun, jotta hänen sanavarastonsa olisi moniulotteisempi. Hän on koko uransa mennyt lahjakkuudellansa, jota hänelle on tosin suotu suurella kauhalla. Hänen rytmimelodian muodostamiskykynsä ja aksenttinsa sekä näkemyksensä ovat toisaalta niin persoonallisia, että ne ovat osiltaan muuttaneet sitä, miten rumpuja soitetaan tänä päivänä.
 
Mutta palatakseni vielä ytimeen. Rudimentteja tai muuta teknistä materiaalia on harjoiteltava, jotta soitosta tulisi sulavaa, irtonaista ja dynaamista sekä soittoon tulisi variaatiota. Rudimentit itsessään soveltuvat ihan paria sattumaa lukuunottamatta kenhosti afroamerikkalaisen rummutuksen perustaksi, koska ne ovat lähtökohdiltaan kohti ykköstä. Jotkut käännökset toimivat hyvin, joten niitä joutuu aina kouluttamaan sovellettavaksi musiikkiin.
 
Ja mitä vielä tulee rudimenttioppaiden, esim. R. Skrikbergin 40 rudimenttia, kapulaotteen opettamiseen, en voisi olla enempää eri mieltä. Etusormi-peukalo -ote tappaa sekä soinnin että pompun. Siksi itseoppimisvälineinä nämä kirjat johdattavat ihan hakoteille.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=210995