Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vallu-Veke
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Motivaatio harjoitteluun
Aika:06.07.2012 12:13
Heissask: Nyt on jo pidempään ollu motivaatio rudimenttien tms. hyödyllisten kikkojen ja kuvioitten harjotteluun puhdas nolla ja se näkyy, ei juur mikään enää oikeen kulje. Ja kyse ei o nyt siitä ettenkö soittais, joka päivä tulee paukuteltua mutta se on sellasta epämäärästä kompin pyöritystä ja (huonoa) sooloilua.
 
Eli löytyiskö teiltä vanhoilta tekijöiltä vinkkejä jolla motivaatiota sais ylös? Tai sitten jotain harjotteita joissa olis helpompi pitää motivaatio yllä?

 
Samanlaista ongelmaa pukkas vuosi sitten. Kehitys alkoi junnaamaan.
- Menin soittotunneille ja meinaan käydä useamman vuoden.
- Kehitin treenisysteemiä hieman sellaiseksi määrätietoisemmaksi:
Varsinaisen treenisysteemin mallin otin suoraan jujutsusta ja karatesta:
1. Pakollinen perustekniikkaosio aina alkuun, eli kertausosio. Toimii lämmittelynä myös. Telineessä on pikku nippu nuotteja, joissa on aikalailla erilaisia komppeja ja rytmejä. Filliharjoitteita,..
2. Uutta tekniikkaa treenin keskiväliin. Tässä välissä on rumpuläksyt ja ne asiat, jotka haluaisin oppia muuten vaan. Taas nippu nuotteja, joita yritän saada rummuilla toimimaan. Vaikka nämä ei toimi vielä alkuunkaan, niin jossain vaiheessa nämä on tuon kohdan 1. kamaa, eli kertauskamaa. Tälleen edetään.
3. Sparrausta, eli vapaata soittamista loppuun. Tähän saumaan vetelen myös bändin uutta soittolistaa ja ohjelmistoa tai muuta MP3:sta. Tai vaan fiilistelen ja kokeilen kaikenlaista kikkaa.
 
Bänditreenit erikseen.
 
Hommasta kun tekee kurinalaisen, niin se toimii ja ei tarvitse ihmetellä missä järjestyksessä tekee ja mitä tekee. Oli pakko ottaa tällainen lähestymistapa, kun monttu lähestyy jo kovaa vauhtia ja jotain haluttais oppia vielä.
Perustekniikkaosio herättää fiiliksen, kun siihen sisällyttää jotain vähän groovaavampaa sekaan... Siihen osioon aivoja herättäviä harjotteita myös. Rudimenttejä ja inde,..
Sitten olen myös päättänyt, että täysin väsyneenä en harjoittele ollenkaan enää. Paskaa tekniikkaa on tullut taottua jo ihan riittävästi selkäytimeen. Soitan sitten pidempään, kun olen virkeämpi. Urheilussa saattaa toimia se, että väsyneenä treenaa, muttei mielestäni soittamisessa. Tekee vaan karhunpalveluksen itselleen.
 
Suosittelen tekemään kotiharjoitukseen jonkinlaisen rungon, jonka vetää aina läpi.
Se on silleen helpompaakin ja tuo paremmin tuloksia.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=210995