Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Moyhiss
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Budjettistudiolla pikkubisnestä
Aika:04.07.2012 23:55   (muokattu 05.07.2012 00:14)
Elikkäsnääs olen ajatellut että alkaisin tekeen pieni-laatuista bisnestä äänittämälle bändeille biisejä/demoja. Onko tuommoiselle yhtään kysyntää tänäpäivinä? Tosiaan mulla toi eroaa ammattistudioista, että niitä monien tuhansien analogi shaibeleita ja mikitettyjä akustisia rumpuja ei löydy, melkein kaikki tehdään softien kanssa. Olen viimeiset 3vuotta soittamisen sijaan ahkerasti opetellut kaikkea mahdollista mikä liittyy softiin, miksaamiseen, masterointiin. Alkaa pikkuhiljaa tulee semmoinen pieni itsevarmuus että mielelläni bändeille äänittelisin heidän omia biisejään. Ja aina haluaa opetella uutta ja muutenkin toi olisi mukavaa hommaa :) Eniten infoa löytyy ton metallimusa genren äänittämiseen.
 
Hyvä puoli tässä olisi, että bändi ei menisi konkurssiin yhden demon takia, vaan pidetään ne kustannukset alhaalla.
 
Rummut tehtäisiin kokonaan midillä (superior, ezx metal machine). Joo rumpalille tulisi tylsää, mutta on siinä se että rumpali voi kertoa minkälaista soundia haluaa ja voidaan viilata soundeja mielinmäärin.
 
Kitarat voidaan vetää LePou plugareilla ja impulsseilla, ajattelin opetella ton izotope ozone matching EQ tsydeemin nii voi käyttä vaikka identtisiä soundeja demollaan ku vaikkapa Petruccin tson. Ajattelin myös Pod hd:n hankkia, siitä saisi varmasti maukasta soundia jos käyttää redwirez tai ownhammer impulsseja. Roland Cube60 löytyy kanssa josta saan yllättävän maukasta soundia suoraan linjaan äänittäessä ja EQ leikkauksilla.
 
Bassot vedettäis varmaan suoraa linjaan ja jos pientä särmää niin tse b.o.d tuomaa sitä boollsia. Tai jos tulee Pod Hd niin voisi sillä yritellä jotain.
 
Mikkiä en ole vielä hankkinut, sitä voisitte muuten suositella :) Perus shure sm58 toimiiko? Pitäiskö laulajalle sit väsätä joku patjoilla varustettu vaatekaappi millä saadaan parempaa akustiikkaa aikaseks?
 
Monitoreiks tulee varmaan ihan perus behringer truth sarjaa. Tällä hetkellä perus logitech tietsikkakajarit. Daw on reaper ja plugareina izotope ozone 5, reaperin omat ja muut ilmaisplugarit (kjaerhaus).
 
Älkää pliis studiojumalat lytäkkö mun ideaa heti, anteeksi epätietoisuuteni :))))
 
Niin joo pientä ääninäytettä: http://www.mikseri.net/artists/fast … ht/konnin-omegle-seikkailut/515672/
 
Toi on tommoinen mikä tehtiin tän hetkisen bändin kanssa hemmetin nopeesti, jälkeenpäin kyllä huomaa että lautaset ja basso hitusen liian kovalla mut enpäs jaksanu korjata.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=210973