Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sotahippi
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Limivaahto
Aika:02.07.2012 14:32   (muokattu 03.07.2012 22:38)
Öö, no ei.
Ei niitä materiaaleja voi suoraan vertailla tiheyden mukaan. Tiheys on vain yksi ominaisuus. Sillä on viitteellistä arvoa saman materiaalin vaimennuskertoimia arvioitaessa, mutta ei absoluuttista, eikä tosiaankaan eri materiaalien kesken. Tärkeämpi on ilman virtausvastus. Ei liikaa, eikä liian vähän, vaan juuri sopivasti. Mikä on sopivasti, riippuu käytettävissä olevasta tilasta (materiaalipaksuus) ja kyseisen tapauksen akustoinnin tavoitteista / ongelmista joita yritetään ratkaista. Sekä tietysti siitä materiaalista.
 
Tuo tiheyden tuijottaminen on vähän kuin prosessoripuolella kellotaajuuden tuijottaminen. Eli ei todellakaan mikään yleispätevä mittari.
 
E: Niin, kaikkein paras mittari akustiikkakeskusteluun on vaimennuskertoimet eri taajuuksille. Villan valmistajat eivät tietenkään moisia julkistele, ilmeisesti koska niitä ei ole lämmöneristykseen markkinoiduista tuotteista syytä mittaillakaan. Ja joistakin akustiikka-tuotteista kun julkistavat, harvemmin uskaltautuvat alle 100 Hz taajuuksiin koska jälleen, niitä ei markkinoida kotistudioihin, vaan koteihin ja julkisiin tiloihin, joissa tunnetaan tarvittavan vain keski- ja korkeiden taajuuksien kaiunnan vähentämistä.
 
Tuossa Norjan poika on ottanut selvää sikäläisistä arvoista. Paljon näkyy samanlaisia nimiä kuin täälläkin. Levittäkäätten ikkunanne riittävän levälleen jotta tuo taajuusrivi (100-5000) aukeaa kokonaan.
Kohta: "Products with sound absorption values"
 
http://www.gearslutz.com/board/bass … sity-isolation-products-norway.html
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=210803