Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tommiot
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Peavey 6505+ 112 combo hurinaongelmia..
Aika:01.07.2012 23:43   (muokattu 01.07.2012 23:48)
Anttuu: Hurinaongelmat on saatu nyt pois, kun sain kaverilta lainaan Bossin NS-2:sen.
 
Nyt vielä tuosta saundista, onko täällä muita kyseisen vahvistimen omistajia? Särö on jotenkin niin outo tuossa, se on joko liian diskanttimainen tai sitten liian mössö. Minusta sen kuuluisi olla paljon voimakkaampi, ja kun ei tässä ole erillistä Bass säätöä, on vaan "Low" jolla en saa siihen lisättyä sitä bassoa sekaan.
 
Tämä ongelma tällä omalla (Sheffield) elementillä. Soundi parani todella paljon kun laitoin vahvarin kiinni kaverin 4x12 kaappiin jossa Celestion V30 elementit.
 
Saanko hoidettua tämän soundiongelman kenties jollain säröpedaalilla? Vai ostanko tähän vahvariin V30 elementin. Vai ihan suoraan vien takaisin kauppaan ja vaihdan johonkin toiseen. :D
 
Valaiskaa, koska en osaa oikein sanoa olenko onnellinen vai pettynyt tämän vahvarin suhteen.
 
EDIT: Tähän vielä lisätäkseni, sittekun soundista meinaa saada jonkunlaisen, niin sitten kun soittaa korkeita ääniä, ne kuulostaa todella huonoilta, liian ylisärötettyjä.. Jos taas laskee säröjä, että yläpää paranisi, niin alapää huononee.

 
Voihan siellä olla rikkinäinen putki joka paskoo saundin, mutta veikkaan että ongelma ratkeaa kun laitat vähemmän säröä (ja alapäätä - se "low" tarkoittaa ihan samaa kuin "bass".) Saundiin tulee lisää potkua, mut joudut myös soittamaan paremmin. Jostain syystä sitä säröä on aina pakko laittaa ihan liikaa siinä vaiheessa kun ei oo vielä ihan hirveesti kokemusta kunnon kamoilla soittelusta tai esimerkiksi siitä minkälaisilla kitarasaundeilla äänitetään levyjä. En oo muistaakseni ikinä kääntäny 6505:n gainia yli puolivälin, tosin tosta combosta ei oo kokemusta.
 
Kevyt overdrive tekee kyllä saundista vielä vähän purevamman, ja parantaa myös soolosaundia. Boss SD-1, Ibanez TS9 tai joku vastaava, josta käännetään drive n. klo 9 ja vola n. klo 12.
 
Niin ja se resonance-potikka lisää sitten myös alapäätä. Ja sen kanssa on helppo vetää överiks.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=210894