Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:nro5
Alue:Bassot
Aihe:Basson efektoitu soundi livenä - di/mikitys/sekotus??
Aika:01.07.2012 22:26
past0r1:Tekniikan miehellä oli jotenkin pelottava lähestymistapa, tyyliin "efektoidusta signaalista pitää leikata kaikki matalat pois vaihevirheen takia", joten siksi ajattelin tätä vähän selvittää.
 
Pelottavuudesta en tiedä, mutta käytännön ongelmaksi tuo muodostuu, jos alin alapää tuleekin välillä efektoidusta signaalista. Esimerkiksi oktaaveri, bassosynat, low pass filsut eivät toimi tuolla splittauksella kuten pitäisi. Myös attack delayt ja muut soundin syttymiseen vaikuttavat volume swellit häiriintyvät pahasti.
 
Markbassin nupin DI:stä ei ole kokemuksia, mutta mikä Sansamp sulla on käytössä? Itsellä on hyviä kokemuksia perus Bass driver DI:stä. Tuo on viimeisenä efektiketjussa ja siitä XLR pöytään. Jos Sansampin värittämää soundia ei halua omaan backlineen, niin parallel out -ulostulosta vahvistimeen.
 
Sansampissa on se etu, että PA:han menevä ketju pysyy aina samana vaikka joutuisit soittamaan vieraalla backlinella tai vaikka kokonaan ilman sitä. Varsinkin jos käytössä ei ole omaa vakituista äänimiestä, kannattaa bassoulostulot pitää yksinkertaisina. Pienehköissä keikkapaikoissa backline saattaa myös vuotaa sen verran yleisöön, että mikitystä ei edes tarvita. Mutta kuten aiemmin jo ketjussa mainittiin, bassolle di + mikki on ihan peruskauraa suurimmassa osassa paikoista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=210897