Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Tarjoa
Aika:30.06.2012 16:00
janpeko: Voin olla väärässakin, mutta luulisi myyjän olevan perillä, paljonko tuotteestaan haluaa/ mikä on sen realistinen arvo. Olen usein saanut vastaukseksi myyjältä, että katsotaan mitä muut vielä tarjoaa.
 
Luulisin, että osa tarjoa-ilmoituksista johtuu juuri siitä, että ei oikein tiedetä, mitä voi pyytää. Toisaalta ei haluta karkottaa ostajia ja toisaalta toivotaan, että joku tarjoaa enemmän kuin millä itse on valmis myymään.
 
Ei mielestäni kovinkaan kunnioitettavaa kaupankäyntiä.
 
No, ei. Eikä sitten kannata ihmetellä, jos se ensimmäisen tarjouksen tehnyt ostaja ei olekaan enää kahden viikon päästä kiinnostunut, kun myyjä huomaa, että se oli ainoa tarjous, joka tuli.
 
Kyllä jokaiselle soittimelle on olemassa realistinen hinta/arvio. Ihmetyttää, jos ei viitsi edes ottaa selvää myytävän tuotteensa arvosta.
 
Näinpä ja yleensä se selviää melko helposti. Toki sitten on vintaget ja harvinaisuudet, joiden arvo saattaa olla X, mutta myynti oikeaan hintaan saattaa kestää kuukausia. Kuten museoautot. Vanhan mr-auton vakuutusarvo saattaa olla tuhansia, mutta myynti ko. hintaan saattaa olla vaikeaa. Silloin voi joutua myymään paljon oikeaa arvoa halvemmalla, jos haluaa tehdä nopeat kaupat.
 
Jos on pakko pistää se tarjoa, niin kyllä siinä kannattaisi pistää myös jotain hintaluokkaa, mitä siitä pitäisi vähintään saada - toisaalta samalla vaivalla voi sen pistää suoraan myyntihinnaksi...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=210911