Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:staggiato
Alue:Koskettimet
Aihe:80-luku kotiurut
Aika:29.06.2012 09:49
Leikari: Jos tuota lähtisi tosissaan jäljittämään niin, kannatta olla melko avaramielinen kun termillä sähköurut voidaan esim. huuto.netin maallikkopuheessa tarkoittaa ihan mitä vaan.
 
... niinpä tässäkin tapauksessa 88 kosketinta ja ääni kuullosti vanhan Rhodesin ääneltä - - olisikohan kyseessä peräti jonkinlainen sähköpi_e_no
 
;-)
 
Montako soitinääntä oli - millaisia - piano, urut, jouset, torvet, ´"syna"...?
Oliko rytmikonetta?
 
Onko varmaa, että nimi kuullosti saksalaiselta eikä italialaiselta?

 
Joo oli paljon erilaisia ääniä ja rumpujuttuja, ne eivät olleet kyllä laadultaan häävejä esim. piano ääni oli niin kauhea ettei sillä voinut soittaa ollenkaan - ja kun sustain- pedaalitoimintoa siinä ei ollut. Organ ääntä käytettiin melkein pelkästään.
 
Tämä ei ota toista lainausta, mutta kiitos sinulle joka korjasit tuon Compo-urku asian eli saattoihan se ollakin combo urku.
 
Tarkennuksena vielä että sillä ei ollut mitään sointuvaa nimeä vaan kirjainsarja, tutkin netistä kotimaista WLM-urkumerkkiä, mutta ne ei valmistaneet tuonkaltaista soitinta ollenkaan ainakaan nettitietojen mukaan. Muistelisin että juuri tuollainen kolmilukuinen kirjainyhdistelma siinä oli ja yksi niistä oli W. WLM valmistus lopetettiin 1984 eli se olisi ollut tuo viimeinen valmistusvuosi jos ne olisi valmistaneet tuollaisia muovikoppaisia taittuvilla metallijaloilla. Oletan että tämä malli olisi ollut ns. halpismalli, mutta se ei ollut niin hyvin tehty että olisin tunnistanut siitä suomalaisen työn. Ja kaikki tekstit olivat englanniksi.
 
Vielä 25 vuotiaana se toimi ja kun vanhempani muuttivat lapsuudenkodistani niin soitin meni vielä Venäjälle eteenpäin käyttöön mitä kyllä kovasti ihmettelin kun luulin sen menevän romuksi.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=210845