Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ellu_94
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gibson Les Paul Standard 08' vs. aiemmat Standardit
Aika:28.06.2012 15:07
Elikkä olisi seuraavan kitaran osto tiedossa syntymäpäivien lähestyessä vinhaa vauhtia, ja olisi pari vaihtoehtoa seuraavaksi työvälineeksi. Ensimmäinen on ihan perinteinen 08' Standard Kitarapajalta Desertburst värityksellä ja toinen vuodelta 2002 60's shape kaulalla ja kilon lisäpainolla bodyssa (älkää miettikö mitään kehonrakennukseen viittaavaa.. )
Tarkoituksena on lähteä kokeilemaan ensi viikon alussa kumpaakin yksilöä tarkemmin, mutta pari kysymystä ihan teknisistä eroista ja muiden kokemuksista olisi mielessä.
Eli tuo 02' Standard painaa kunnioitettavat 4.5 kg eli siinä on käytetty joko tätä '' reikäjuusto'' tekniikkaa tai sitten jotain muuta en ole varma, joku varmasti tietää paremmin. 08' taas omistaa varmasti kaikille tutut onkalot sisässään, joka tiputtaa painon sinne 3.5 kilon paikkeille. Oma järki sanoo kyllä että mitä enemmän puuta sen parempi on sustain ja soundi on ollut jämäkämpi ainakin niissä perinteisissä lankku gibsoneissa mitä olen kokeillut, mutta toiset taas sanoo että 08' ei pitäis olla mitään suurta eroa, ja että hyvältä sekin soundaa. Itselle juuri kevyempi kitara olisi omiaan kun keikkoja on kuitenkin jonkin verran ja lavaolemus ei ole maailman paikallaan olevin. Mitenkä te, joilla kokemusta on varmasti näistä eri malleista koette soundin muuttuvan kun kitara kevenee ja puu vähenee? Korostaako se jotain, ja pysyykö tuntuma Gibsonina? Internetin maailmasta luin joidenkin kritisoivan 08' resonointia, mutta myös monia kehuja on tullut juuri tuolle mallille.
Toinen kiinnostava seikka on kaulaprofiilit ja niiden erot. 02' on ohuempi 60 luvun kaulaprofiili, joka on joissain Gibsoneissa tuntunut erinomaiselta. 08' taasen on tämä epäsymmetrinen kaulaprofiili, jonka pitäisi kaventua kaulaa ylöspäin mentäessä, jos en ihan väärässä ole? Omalle kädelle melkein kaikki Gibsonin kaulat ovat tuntuneet hyvälle, jos Studioita ei lasketa.
Se tuokin erään oudon ongelman: ohuempi kaula palvelisi soittotyyliä ehkä hiukan paremmin, mutta olen aina ihaillut paksujen kaulojen jämäkkyyttä ja sitä miten se tuo soundiin lisää miehekästä '' munaa''.
Mutta en nyt tämän pidemmälle näitä miettimisiäni vie, jos joillain on kokemuksia eri Standardeista laittakaa vain rohkeasti, lisäinfo on aina paikallaan kun aikeissa olisi nyt ostaa työväline pitkäksi aikaa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=210871