Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ziggy Bubba
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Ensimmäistä Gibson Les Paulia
Aika:21.06.2012 20:26
TMik: Tänään juuri hipostelin paria tuommoista traditionalia.
 
Baked maple tuntu olevan tavallaan ruusupuun ja eebenin välistä. Ei oo samalla tavalla syinen kuin ruusupuu mutta ei kuitenkaan niin liukas kuin eben. Muuten oli kyllä hyvä kaula ja oma suosikki oli nimenomaan tuo 60's mutta se kaula oli muuten jotenki tahmeehko.
 
Paria tuommoista testasin ja yhtä 2008 standardia, hitusen kyllä ihmetytti kun kaikki tuntui olevan aika hiljaisia akustisina. Tuo nykyinen studio kun resonoi siihen malliin että sen ihan huomaa sylissä. Onkohan noi yleensäkin noin hiljaisia vai sattuko vaan nyt tommoset kappaleet?

 
Verrattuna studioihin ynnä muihin Gibsonin Lepakoihin taitaa erona olla "kevennyskammiot", joita ei tietääkseni Tradeissa ole. Esim. kaverin 60's tribute lp kolisee melkein kuin puoliakkari metelin puolesta. Taas oma Trad on selkeästi hiljaisempi, mutta soi sähköillä kyllä freesimmin, vaikka ihan hiljaakin näppäisi.
 
Se akustinen volyymin määrä ei musta niin ole tärkeä, vaan se miten se tuntuu soidessa resonoivan. Vaikkapa useimmat strato-malliset pitävät akustisesti kovaa kolinaa - eipä sinänsä ihme kun tallan alla on pieni kaikukoppa ja vielä jouset resonoimassa :)
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=210731