Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:OPJ1974
Alue:Audiovisuaalinen alue
Aihe:Photoshopin vaihtoehtoja?
Aika:21.06.2012 09:57
jannu: Miksi firmalliset ihmiset eivät leasaa? Softaa pystyy leasaamaan ihan samalla tavalla kuin tietokoneita tai mitä vaan gearia. Päivitykset uusiin versioihin hoituu ihan yhtä kivuttomasti ja erona esim. osarilla ostamiseen, leasatut työvälineet ovat täysin verovähennyskelpoisia.
 
Isot hankinnat ainakin (jos vain mahdollista), silloin kun tavaran arvo ylittää 1500 euroa.
 
Alle 1500 euron ostokset ovat järkevämpiä rahoittaa suoraan kassatuloilla:
 
- leasing-osamaksulla päälle tulevien kulujen määrä suhteessa ostoksen summaan ovat jo mielestäni liian suuret (mukaan tuleva, käytönnössä hyödytön "vakuutusturva", laskutuslisät ja korot sekä mahdolliset muut hallinnolliset lisät).
 
- alle 1500 euron ostoksia ei pääsääntöisesti merkitä taseeseen (yrityksen pääomaksi) vaan menevät kirjanpidossa ns. käyttöomaisuutena. Tällöin verohyödyn saa merkitä kerralla ja täysmääräisenä kirjanpitoon. Jos hankinta merkitään taseeseen, ALV:ia saa vähentää vain 25% per tilikausi.
 
Täytyy tosiaan muistaa, että leasing on vuokraa ja siten ALV:in saa jokaisesta laskutuskaudesta vähentää kokonaan myös.
 
- alle 1500 euron hankinnat pitäisi firman kuin firman pystyä hankkimaan kassavirralla ilman ulkopuolista rahoitusta. :)
 
Toi euroraja on kyllä semmoinen tulkinnanvarainen juttu, kuten myöskin se, milloin pääoma merkitään taseeseen tahi ei. Kannattaa jutella asiasta hyvän kirjanpitäjän kanssa etukäteen.
 
Leasing on mm. laitehankinnoissa hyvä ratkaisu. Ohjelmistot ovat vähän siinä ja tässä, itse otimme aikanaan ohjelmistohankintoja varten ihan puhtaasti pankkilainaa, koska tiesimme niiden olevan taseeseen merkittävää omaisuutta. Kyseisiä ohjelmistoja ei voinut liisata (Määrälisenssit, yleensä ainoastaan retail-lisenssejä voidaan leasata jonkin jälleenmyyjän kautta). Lisäksi suoraan pankista haetun lainan korko oli silloin naurettavan edullinen verrattuna mahdolliseen leasing-rahoitussopimuksen korkoon. Pankkilainalle otimme vain 12 kk takaisinmaksuajan.
 
Lainapääoma oli muistaakseni nippa nappa vajaa 10 000 euroa. Laitteet meillä tuolloin jo oli, kuten myös erillisvakuutukset sun muut.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=57&t=210277