Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:reaktor
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Maton-kitarat?
Aika:13.06.2012 16:32   (muokattu 13.06.2012 16:49)
Jep, samoilla linjoilla omatkin uskomukset oli. Lähinnä mietin että tuleeko 800 -> 1500 hyppäyksessä isoakin muutosta soittotuntumaan / nauhojen resonointiin jne.
 
Kuten monesti on mainittu, Matoneissa maksaa pitkälti myös Tommyn nimi. Toki se mikitys kuulostaa hunajalta, mutta toisaalta nuo Yamahan A sarjalaiset ei tuntuis nyt kovin paljon pöllömmiltä vaihtoehdoilta. Soundiahan voi tosiaan säätä mieleisekseen vaikka sitten VST-efekteillä, mikityksellä, raudalla tai miten vaan tykkääkin asiaa lähestyä.
 
Matonien laadusta on aika kahdenlaista palautetta netti pullollaan. Ilmeisesti suurehkolla osalla ostajista on tullu naksuvalla kaulalla, joillakin on ollut huono viimeistely kaulan osalta ja jotain muitakin pieniä ongelmia. Nämä on aika anteeksiantamattomia mokia jos kitara maksaa ~2000e ja toimitukset / vaihdot hoituu pääosin Australiasta asti.
 
Toinen ongelma on ettei Matoneita sen enempää kuin muitakaan yli 1500e hintaluokan keppejä tahdo päästä kokeilemaan, kun kalliiden soittimien edustus liikkeissä on yleensä hyvin sattumanvaraista huonon menekin vuoksi. Harmittais ostaa sikaa säkissä jos kaulaprofiili ei istuiskaan omaan käteen. Tuollaista Yamahan "harrastajatason lippulaivaa" kuitenkin on paremmin liikkeisiinkin saatavilla testattavaksi, kun ne menevät kuitenkin kaupaksi.
 
Suurin epäilys tällaisen 800e Yamaha A3:n kohdalla tulee siinä että onko kyseisessä mallissa potentiaalia "loppuelämän akustiseksi", eli kestääkö esim. kaula aikaa, vai lähteekö jo kahdeksassa vuodessa kääntymään mutkalle. Erityisesti tämä askarruttaa alle 1000e:n kitaroissa, yli tonnin luokassa voitaneen olettaa että jostain takuuta laadulle pitäis hinnan mukana tulla.
 
Toisaalta perinteisen sähkökepakon puolelta ~650e maksanut Washburn WI64dl on kestänyt erinomaisesti ikääntymistä, eli toki edullisetkin löydöt voivat osoittautua hyviksi ostoksiksi.
 
Ajatuksena olisi että nyt kolmikymppisille ostaisin sen luotettavan "loppuelämän" akustisen, nelikymppisillä sitten laittaisin kaikukopallisen gibson tyylisen kepin... Mutta ajatuksena että ei tarvitse kymmenen vuoden välein uusia sitä edellistä hankintaa laadun heikkenemisen vuoksi. Nykyinen halpa akustinen Yamaha FG-412 onkin 13 vuodessa tullut jo tiensä päähän, eikä ole missään nimessä korjauksen hinnan arvoinen (kun paremman uuden saa jo parilla satkulla).
 
ps. A3R:ää on Tampereella Tammerpianossa esillä. Käyn kurkkaamassa viikonloppuna mille vaikuttaa ja kerron kokemuksista sitten tännekin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=172393