Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hillboy
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitarasettiä uusimassa
Aika:11.06.2012 16:55   (muokattu 11.06.2012 17:01)
tonimerkki: Tervehdys!
 
Kitaraa olen soitellut sen verta kauan (4-5 vuotta) tuollaisella Williamsin 150€ sähkisaloituspaketilla, että alkaisi jo soittovarusteiden uudistaminen houkuttaa. Budjetti rajataan 300-400€ välille, 400€ on aika maksimi mitä juuri nyt raaskisin satsata uuteen kitaraan ja vahvistimeen.

 
Nyt täytyy sanoa että arvostan sinnikkyyttäsi ! ...tai sitten sulle on osunut edes jollain tavalla säädyllisesti valmistettu yksilö.
 
Skittaahan on aika vaikea ostaa sitä kokeilematta, ja käynkin tutustumassa lähimusaliikkeiden tarjontaan ennenkuin verkon antiin. Vahvistimen kuitenkin voisi tilata vaikkapa Thomannilta ja niitä olenkin kovasti selaillut. Vahvari tulisi aivan kotisoittoon, eli potkua ei tarvitse olla sitä 20-30W (vai onko siinäkin jo suotta liikaa?) enempää. Kitaroiden ja vahvistimien ominaisuuksista en ymmärrä oikeastaan mitään, sen tiedän että vahvarin kuuluu olla transistorimallia.
 
Kitaran suosittelen ehdottomasti ostamaan kivijalkaliikkeestä. Saat palvelua samaan rahaan ja hinnat eivät ainakaan omalla kohdallani olleet juuri koskaan ainakaan kalliimmat, kuin nettikaupoista. Ainakin kokeilla kannattaa kivijalkaliikkeessä ennen nettikaupasta tilaamista.
 
Noista mainitsemistasi vahvistimista kallistuisin ehkä mieluiten Voxiin. Mielestäni sellaisesta saa asiallista saundia. Mustang on myös ok, olen sellaisella joskus muutama vuosi sitten soitellut enemmänkin lukion musan kursseilla. Marshallia en ottaisi vaikka pakotettaisiin. Suoraan sanottuna aivan sysipaska mitä oon sellaistakin joskus soittanut. Muita mahdollisia voisi olla esim. Roland Cube 30. Todella asiallinen mallintava peli.
 
Mutta miksi juuri transistorivahvistin ? Vox ei esim tarkalleen ottaen ole transistorivahvistin... siinäkin on jommassa kummassa vahvistusasteessa putki. Noista kaiketi vain Marsu on "puhtaasti" trankku. Mutta mitä tulee putkivahvistimiin: Esim. Bugeralta saattaisi löytyä sun käyttöön sopiva putkivahvistin. Saattaisi sopia jopa budjettiinkin.
 
Ja sitten kitarasta, tykkään Stratocastereista ja olen malliin kovin kiintynyt, joten olisi toki mukavaa hankkia seuraavaksikin senmoinen. Minkälaista/-merkkistä kepakkoa mahtaa löytyä 200-300€ hintaluokasta, jolla soittelisi ainakin seuraavat 4(?) vuotta? Thomannilta löytyy tähän haarukaan ainakin Ibanezejä, joita tarjotaan myös ainakin Voxin kanssa Creative Bundleissa.. Olisiko moinen setti harkinnan arvoinen?
 
Tokailta tai Squierilta lähtisin varmaan metsästämään, mikäli straton haluat. Humpparikitaraa varmaan Ibanezilta tai Yamahalta.
 
Esim. Yamahan edullisin Pacifica saattaisi olla hyvä sulle. Löytyisi tallasta humppari rankemman hevin mättämiseen.
 
Meikäläisen ratkaisu olisi varmaan Yamahan Pacifica ja Vox VT20. Jos vahvistimeen liikenee laittaa viitisenkymppiä enemmän ostaisin varmaan Bugeran V22:sen.
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_pacifica_112_yns.htm
 
http://www.thomann.de/fi/bugera_v22.htm
 
-L
 
ps. joku varmaan selitti jo kaikki samat asiat mitä itse tässä sössötin, mutta who cares. (Joku varmaan välittää)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=210551