Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Eri mantereille erilaiset kitarat?
Aika:06.06.2012 01:23
En työskentele kansainvälisen markkinoinnin parissa, mutta noita itästen maitten kitaroita pitkään harrastaneena voin sanoo, että ainakin sillä puolella on tuota harrastettu jo kovinkin kauan, ihan tuolta 70-luvun puolvälistä asti. Eli eri markkina-alueille saattaa olla tosiaan jopa eri malleja, tai mallisarjassa jotain tuon otelautamateriaalin kaltasia eroja. Puhumattakaan sitten siitä, että voipa olla toisaalta samaa mallia, samasta tehtaastakin, mutta myydään eri brändillä, jopa voi olla eri jakelukanavatkin.
Asia erittäin sitten on jotkut erikoismallit, tai sitten rajoitetut "painokset", joita kaiketi suurin osa valmistajista muuallakin päin maailmaa voi markkina-alueittain kohdemarkkinoida.
Tietty se saattaa hiemankin harmittaa, jos ja kun onkin jotain Australia/Oseania -markkina-alueen spessumallia mielittelemässä, eikä sitä toimiteta muualle.
 
Et oo sitten kartoittanu mahdollisuutta tilata jostain ko. alueen isosta soitinkaupasta moista Suomeen? Saattaa nimittäin olla mahdollista "tuolta Idästä" saada kauppiaita lähettämään. Jenkeistä se on miltei mahdotonta uutta soitinta ohi virallisen maahantuojan tilailla. "We don't ship to Europe!" vastailevat vaan.
Lähinnä syytä noihin eroihin on paha selvittää - täytyis olla kovinkin "sisäpiirissä" jos varmaa tietoa olis. Tehtaat tekee ja tukkurit toimittaa soittimia aika pitkälti "tilauspohjalta", että.. =)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=210457