Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Decadetroll
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Multi-scale- soittimet
Aika:03.06.2012 16:27   (muokattu 03.06.2012 16:31)
kulmahiomakone: Se on kysymättäkin selvää, että soittimia valmistavat firmat uskovat systeemiinsä.
 
Enkä edes epäile sanaasi, huvitti vain tuo, että on sillä merkitystä, esim. kahdeksenkielisissä soittimissa jne.
 
Molemmat ovat kuitenkin marginaali-ilmiöitä, sekä kahdeksankieliset että multiskaalaiset ja pointtini oli siis, että ne lienevät marginaali-ilmiötä syystä.
 
Mutta kokeilemallahan asia selviää.

 
No suosittelen kokeilemaan tuollaista multiskaalasoitinta. Kyllä se vaan tekee sen minkä lupaakin.. Nimimerkillä "kokemusta on".
 
Joo, seiskat ja kasit ja multiskaalat ja baritonit ovat tietty ihan marginaali-ilmiöitä, ihmiset kun yleensä soittelevat sillä perinteikkäällä fenderillään, jossa on tuttu turvallinen skaala ja kieliäkin omaan käyttöön tarpeeksi. Silti löytyy aina ihmisiä, jotka ovat valmiita astumaan hieman ulos siitä normaalista ja kokeilemaan uusia juttuja. Kaikille ne eivät toimi (jotkut eivät suostu edes kusemaan moisia soittimia kohti), mutta hyvä että on vaihtoehtoja ja valinnanvaraa niille, jotka moisia kaipaavat.
 
On muuten jännä ilmiö tuo purismi tiettyjen asioitten suhteen (en nyt osoita sinua mitenkään sormella, näin yleisesti vaan), kun tuntuu, että suurin osa näistä jotka vaalivat perinteisiä kitaramalleja, joissa on ne samat jutut vuodesta toiseen, halveksivat ihan hirveästi näitä seiska ja kasikielisiä ynnä muita kerettiläisyyksiä. En minä vaan keksi mitään, mitä heiltä vietäisiin pois jos joku tykkää soitella alavireestä tai vaikka kahdeksankielisiä kahden käden tapping-kuvioita vedellä. Saati sitten käyttää vaikka aktiivimikkejä. :) Ja eihän kenenkään ole pakko kuunnella vaikka Tosin Abasin soittelua jos ei niin halua tehdä. Silti tuntuu että roviolle pitäisi vähintään viedä jos moisesta pitää, eikä kolmen soinnun bluesista vaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=210380