Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jooba
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Lyriikoiden tekijänoikeudet?
Aika:30.05.2012 16:33
HeidiL: Heissan, olen tehnyt yhdelle bändille muutamat sanoitukset ja nyt he aikovat levyttää kappaleet tekemilläni sanoituksilla - yritin surffata näitä keskustelualueita mutta en oikein päässyt kärryille - jos otan sanoista jonkun tekopalkkion, niin säilyykö niiden sanojen tekijänoikeus kuitenkin mulla? Onko tästä olemassa jotakin valmiita sopimuspohjia, joita voisi tässä käyttää?
 
Sinulle syntyy tekijänoikeus samantien kun sanat ovat syntyneet. Loogista eikö? Et tarvitse sopimusta tähän. Sanot bändille vain, että ilmoittaavat kappaleensa TEOSTOon ja sinä liityt TEOSTON asiakkaaksi. Ja muistuta heitä, että tekevät levystä ilmoituksen TEOSTOon sekä NCB:lle ja aina kun he soittavat biisejä livenä niin muistuta heitä tekemään esiintymisilmoitus TEOSTOon. Näin ollen saat tekijänoikeuskorvauksia sinun sanoittamista kappaleista mikäli niitä esitetään + levylle biisin laittamisesta eli mekanisoinnista.
 
Ja jos bändi ei suostu TEOSTOon ilmoittamaan mitään niin sanot vain heille, että sanojani ei tarvitse sitten käyttää missään tilanteessa.
 
Voit toki luovuttaa kaikki oikeudet jos näin tahdot kiinteää korvausta vastaan ja sopimuksen kera. Jos bändistä sitten tulee seuraava U2 niin turha itkeä perään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=210326