Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Nacher
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kaularauta löysällä ja kaula silti liian suora
Aika:28.05.2012 16:54   (muokattu 28.05.2012 16:58)
Kielet soivat siis vapaana soitettuna rämisevästi, jos soittokädellä piiskaa vähänkään enemmän voimaa. Samaten ensimmäiset 5-7 frettiä soivat hieman rämisten ja pistävän kuuloisesti. Siitä eteenpäin sointi alkaa olla puhdasta, mutta action on etenkin nauhojen 10-12 jälkeen mielestäni jo tarpeettoman korkea. Jos kielet vetää tuntuvaan ylävireeseen tai actionia nostaa lisää, alkavat alkupäänkin fretit soida lähes puhtaasti.
 
Reliefiä on 12 nauhan kohdalta juuri ja juuri sen verran, että valoa näkee oikeassa kulmassa kielen ja nauhan välistä. Käytin kitaraa kertaalleen musitecillä, jossa nauhoja hieman hiottiin ja nyt kaula nauhojen puolesta "suora", kun ennen oli aavistuksen kupera. Sitli fiilis on se, että reliefiä pitäisi olla lisää, sillä nyt on tyydyttävä joko (yläpään nauhoilta) korkeaan actioniin tai erittäin keveään soittotyyliin. Jälkimmäinen varsinkaan ei ole minun juttuni...
 
Edit : Kaulan reliefin olen siis katsonut painamalla ykkösfretiltä sekä 24 fretin takaa kielen pohjaan. Mitään suuria monttuja tai kuoppia ei näy, kieli on vain koko matkalta miltei kiinni nauhoissa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=210229