Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fidZi
Alue:Klassinen
Aihe:Pekka Kostiainen
Aika:27.05.2012 09:55   (muokattu 27.05.2012 09:55)
Olen laulanut nuorempana Musica-kuorossa jonkin aikaa, ja täten tunnen miehen jotenkuten...Jyväskylän musiikkielämässä on Kostiaiselta vaikea välttyä, onhan mies säveltänyt kaupungin kuoroille ja orkestereille, johtaa tai on johtanut niitä (Vox Aurea, Musica) ja opettanut yliopistolla parikin vuosikymmentä. Persoonaan en ota julkisesti kantaa, mutta Musica-kuoron saa kyllä soimaan erittäin hyvin.
 
Kostiaisen musiikki taas - välillä kaikesta paikoittaisesta anakronistisuudesta huolimatta erittäin mielenkiintoista kuunneltavaa. Triduum Paschale on esimerkiksi vaikuttava, hienosti kasattu kokonaisuus - olisin ollut eilen sitä keikkalaulajana esittämässä, ellei ääni olisi juuri lähtenyt muutamaa päivää aiemmin. Muutamat varhaisemmat työt, kuten kuorokappaleet Evankeliumimotetti tai Näätkö kuinka hennon yrtin sisältävät kiintoisia juttuja. Puhumattakaan kansainvälisestä kuorohitistä, Jaakobin pojista! Mater Nostra -levyn kappaleet on myös tonaalisuudestaan huolimatta sävelletty mielenkiintoisiksi, koskettaviksikin; esimerkkeinä Kyrie, Rakkaus on kärsivällinen tai Autuaita ovat ne.
 
Kansanmusiikkiaiheiset teokset ovat välillä hieman mitäänsanomattomia, ja pääosin aiempaa materiaalia kierrättänyt toinen sinfonia aikanaan aikamoinen pettymys. Sävellystekniikat miehellä on hallussa, ja etenkin polyfonian ja kontrapunktin käsittelystä (jotka säveltäjä itsekin kokee tärkeiksi) voi ottaa oppia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=207928