Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:eleeton
Alue:Audiovisuaalinen alue
Aihe:Videoeditointisoftia, mikä valita?
Aika:26.05.2012 00:22
En ole videoeditointia tehnyt koskaan, mutta musaohjelmista tietää että aina siellä jonkin asteinen learning curve on. Sitä mieluusti valitsisi siis kerralla oikein sen itselle sopivan tuoteperheen jota lähteä opettelemaan.
 
Kaikista tuntuu löytyvän se budjettiluokan versio (satasen molemmin puolin) mutta tärkeää toki näissä on että sitten kovemmat ominaisuudet löytyy isommista versioista, mikäli niitä tarvitsee joskus.
 
Adobe nyt on adobe, toimii varmaan mutta eipä kiinnosta.
 
Final cutista kuullut paljon hyvää, mutta jää pois omasta vertailusta koska paatuneesta PC miehestä ei ihan helpolla saa Mac käyttäjää, ihan nyt hinnan puolesta vaikkapa. (Tykkään siitä että saan koota koneen ihan vapaasti PC puolella, tämä murto-osalla macin hinnasta).
 
Joten eniten kiinnostaa Pinnacle Studio ja Sony Vegas studio.
 
Käyttökokemuksia näistä tuoteperheistä olisi kiva kuulla.
 
Hinta on kohdallaan budjettiversioissa joista lähdettäisiin:
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … nacle-Studio-Ultimate-Collection-15
 
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … ie-Studio-HD-Platinum-ENG-Versio-11
 
Molemmilla paketeilla tekee peruseditoinnit ja ilmeisesti chroma key / green screen hommat onnistuu myös. Muuten on vaikea itse ymmärtää noista ominaisuuksista ja efekteistä mitä tulee mukana kun ei ole vielä editointeja tehnyt.
 
Myös aktivointi kiinnostaa, pyörittäisin näitä toki koneessa missä ei ole nettiyhteyttä. Avidilla näemmä offline aktivointi löytyy, heti löyty heiltä aiheesta FAQ sivu. Eipä löydy vastaavaa Sonyltä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=57&t=210247