Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jucciz
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Signaalitien switcherboksi
Aika:23.05.2012 20:01   (muokattu 23.05.2012 20:13)
Mulla on samanlainen tilanne (keikkoja kahdella eri vahvistimella tilanteen mukaan) ja teen tuon yhdellä patch-piuhalla:
http://dl.dropbox.com/u/4302688/pimppilauta_top.jpg
Piuha tulee tuon hopeanvärisen tremolon ja Nova Delayn väliin silloin kun looppia ei käytetä. Matkaa on vain muutama senttimetri ja piuha helppo kytkeä, koska em. pedaalit ovat vierekkäin laudan takareunassa (ts. liittimet ovat hyvin hollilla).
 
Skenaario on siis aina jompikumpi seuraavista:
1) Kun vedän efektiloopittoman vahvistimen kanssa, kytken vaan patch-piuhan tremolon outputin ja delayn inputin väliin, jolloin kaikki pedaalit ovat ketjussa mukana ja signaali lähtee vahvistimelle RC Booster:ista, joka on ketjun viimeinen pedaali (sooloboost).
 
2) Kun taas käytän loopillista vahvistinta, vedän signaalin vahvistimen etuasteelle tremolon jälkeen, loopin sendistä Nova Delaylle ja RC Boosterista takaisin looppiin.
 
RC Booster on kätevästi laudan vasemmassa reunassa, joten myös siihen on kätevä kytkeä piuhat eri tavalla tilanteen mukaan.
 
Ajattelenko liian yksinkertaisesti, vai pitäisikö tässä muka välttämättä tarvita lisäbokseja, jonkinlaisia looppereita tms? Edellä kuvatulla sijoittelulla saan kaksi eri tilannetta hoidettua yhdellä ainoalla patch-piuhalla. Avainsana lienee nimenomaan pedaalien fyysinen sijoittelu laudassa.
 
Toki sit jos pitäis saada eri vahvistimien kanssa käyttöön hienostuneempi kattaus noista pedaaleista (tyyliin loopin kanssa 2, 4, 5 ja 6 ja sit ilman looppia 1, 3, 5, 6 ja 7), ei toki "yhden piuhan kikka" toimi, mutta koska kaikki looppiin tarvittaessa heitettävät pedaalit ovat näemmä sullakin ketjussa peräkkäin, on reitti loopille helppo rakentaa ja purkaa, kun vaan sijoittelee pedaalit järkevästi.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=210182