Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:velipesonen
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Rockinvastaisen kampanjan nykytila
Aika:17.05.2012 20:22   (muokattu 18.05.2012 12:14)
kanisteri: Hmm, mielestäni kyseisen huumorikasetin tuotti "Seinäjoen helluntaiseurakunnan Nuorisotiimi", eli käsite "evankeliset kristityt" saattaa olla hieman harhaanjohtava lukijoille. Kasetin tuottivat siis täyshihhulit helluntaiseurakunnasta. (Myös "evankeliset" niminen herätysliike on olemassa, mutta siihen tuskin viitannet?)
 
Tuottajat tekivät kyllä tosiaan hirvittävän karhunpalveluksen asialleen, ja siekailemattomalla valehtelullaan saattoivat edustamansa kirkon moraalin hyvin kyseenalaiseen valoon.

 
Näköjään minun olisi pitänyt käyttää suomenkielistä termiä evankelikalismi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Evankelikalismi
 
Amerikassa erotellaan mielellään toisistaan evankeliset ja presbyteeriset kirkot, ja näille evankelisille rockinvastainen kampanja oli lähellä sydäntä; presbyteereille Rooman paavi on rockmusiikkia suurempi piru. Meikäläisessä kielenkäytössä presbyteerikirkot ovat yhtä kuin reformoidut kirkot ja evankeliset sitten kaikki ne muut protestantit, jotka yleensä katsotaan kristityiksi.
 
Rockin ja ei-kristillisten uskontojen tai peräti saatananpalvonnan yhtymäkohtiahan olisi voinut tarkastella aivan totuudenmukaisestikin mutta siitä oltiin kyllä erittäin kaukana. Siellä täällä evankelikalistien argumentaatiossa esiintyy kokonaisia lauseita ja jopa virkkeitä jotka pitävät täysin paikkansa ja ovat perusargumenttien kannalta ihan kiinnostavia, mutta mistä lie sitten johtuu että juuri mitään järjellistä perustelua mihinkään ei jaksettu esittää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=210037