Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:MOT
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kuunnelman äänitys
Aika:16.05.2012 22:54
thyvon: Elokuvassa tosin on kuva + ääni -yhdistelmä luomassa mielikuvaa ympäristöstä, kun kuunnelmassa sama pitää toteuttaa pelkän äänen voimin.
 
Totta, mutta elokuvan lavasteet, esim. lattiat on tehty näyttämään vaikkapa marmorilta, vaikka todellisuudessa lattia on tehty lastulevystä ja päälle on asennettu muovimatto. Näyttelijän kävellessä lattialla siitä ei kuulu kovan lattian kopse, vaan muovilattian kävelyääni. Foley artistin homma on "toistaa" näyttelijän askeleet oikean marmorilattian(palasen) päällä. Jos näyttelijä kääntyy kuvassa ympäri kantapäillään, niin olisi outoa, jos äänimaailma ei seuraa mukana. Kuunnelmassa kukaan ei näe missä tahdissa ja millaisella alustalla (marmori, lauta, parketti) hahmo kävelee. Näin ollen tekijät voivat käyttää useammassa kohdassa samoja askelääniä taustalla.
 
Chade Fallstar: Tein AMKissa opinnäytetyönä kuunnelman ja muutamia huomioita:
- Näyttelijöille lähimikitys, tärkeintä juuri se että puheesta saa hyvin selvää, lukuunottamatta jotain tehostemaista käyttöä jossa esim. huudetaan kuorossa tms.
- Äänitä tehosteet erikseen. Tai sitten pengot netistä esim. freesound.orgia.

 
Tässä on kiteytettynä syy miksi otin Foley artist nimikkeen tähän keskusteluun mukaan. En tiedä käytetäänkö tehostemiehestä myös radion puolella Foley artist nimikettä vai onko tehostemies oikeampi termi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=209957