Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murgo
Alue:Muut soittimet
Aihe:Halpa viulu. Onko kukaan tilannut? Kokemuksia?
Aika:14.05.2012 20:52   (muokattu 14.05.2012 20:56)
Noita halpoja ollut pari mutta ei yhtään noin halpaa sentään.
Harley Benton sähköviulu oli ensimmäinen viuluni, tilasin puhtaasti hupi/kokeilumielessä, ihan hyvin sekin on pelannut.
 
Ensimmäinen akustinen oli n. satasen hintainen. Oli hintaansa nähden ihan ok mutta ilmeisesti turhan huonosti kuivatusta puusta tehty joten saumojen aukeilua ja kaulan vääntyilyä esiintyi ensimmäisinä vuosina. Soi kuitenkin senverran hyvin että työkaveri halusi väkisin ostaa sen minulta.
 
Abertone-alttoviulu on myös, sama ongelma ehkä vielä pahempana eli kaula vääntyilee vuodenaikojen mukaan eikä muutenkaan mitenkään laadullaan häikäise, on jäänyt aika vähälle käytölle.
 
Tällainen http://www.thomann.de/fi/rothjunius_rjv_15_violinset_44.htm on tällä hetkellä ollut vuoden verran kun sitten kuitenkin halusin taas akustisenkin ja tähän olen ollut varsin tyytyväinen, soi hyvin, pitää vireen eikä ole ainakaan vuodessa elänyt tai ratkeillut mihinkään. Työnlaatu on myös hintaan nähden varsin siistiä, sivujen ja pohjan vaahtera jopa hienon loimukasta, ainakin omani on melko tarkalleen tuon Thomannin sivun "pyörivän" kuvan näköinen.
 
Kielet näissä halvoissa ovat olleet heikko kohta, ne kannattaa vaihtaa heti kunnollisiin, esim. Thomastik Dominant, jotka tosin ovat varsin kalliit kitarankielten hintoihin tottuneelle. Toisaalta viulussa kielet kestävät harvakseltaan soitellessa jopa vuosia ja ero äänessä ja etenkin soittamisen helppoudessa on alkuperäisten "rautalankojen" ja kunnollisten synteettisten välillä varsin merkittävä. Hartsia kannatta myös hankkia kunnollista, mukana tulevat eivät ole niin hyviä. Mukana tulevilla jousilla on myös joillain yksilöillä ollut taipumus mennä kieroksi mutta ei ainakaan minun soitteluani haittaavassa määrin.
 
Kaikki nämä ovat kyllä jotain pientä säätöä vaatineet, vähintään tallan madaltamisen minkä olen tehnyt itse viilan ja hiekkapaperin avulla. Minä siis en kyllä ymmärrä klassisen viulismin ja viulusoundin hienouksista mitään enkä ole koskaan käynyt viulutunnilla, kunhan pelimannimeiningillä vinguttelen omaksi huvikseni ja toisten kiusaksi. Toisaalta tätä nykyistä viulua ainakin yksi enemmän asiaa harrastanut tuttava kehui jopa hyvä-ääniseksi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=209949