Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rakinraato
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Satulan korkeuden vaikutukset
Aika:09.05.2012 10:40
Spiral: Ok, sitten tietenkin matala action on tärkeää.
Luulisin että tuollaista lukkosatulaakin saa nostettua piirun verran ylöspäin jos laittaa väliin kunnollisen koropalan, saisiko sinne jopa jonkin ohuen metallilevyn väliin? Tuo pahviviritys kuulostaa siltä että liian matalaa actionia on korjattu kyseenalaisin kotikonstein. :)
Onko kitara muuten säädöissä?

Säätöjä olen hakenut kulloistenkin edellytysteni mukaan optimaalisiksi. Intonaatiokin on yleensä suunnilleen kohdillaan, kunhan vaan jaksan tarkistaa sen muutosten yhteydessä.
 
Spiral: Yleensä kielten korkeus ei ole se isoin ongelma ihan siinä stulan lähellä, miten sinulla? Jos korkeus vaikeuttaa soittoa nauhaväleillä 5-15 niin sitä voi korjata kaularautaa/tallaa säätämällä. Hyvillä säädöillä saisit kielet soimaan kunnolla myös satulan lähellä, mutta olisivat silti lähellä otelautaa koko kaulan matkalta.
Kaularautaa tämä peli tottelee todella nöyrästi. Seuraksen vuodenajan vaihteluilla on vaikutusta. Nyt keväällä täytyi höllätä reliefiä enemmän. Ei ole ropeli kaula. Vireen pitää aivan erinomaisesti. Kieliä nostan hiljalleen ja ehkä paksumpaakin jo voisi harkita. Neiti kielillä on menty viime vuodet. Nyt jo yhdessä kolmesta kitarasta on 10-52. Floikkahan on yleensä tehtaalta 9 kielille säädöissä ja kousta taitaa tarvita lisää jos paksumpaa laitan. Tähän kitaraan jotenkin tuntuu kuuluvan nykyiset 009 kielet. Pitäisi varmaan laittaa niitä paksumpia muihin. Eli kutakin kitaraa sen omimpaan ominaisuuteen päin itse laittaen ajattelin edetä.
 
Spiral:Selitän nyt ehkä itsestäänselvyyksiä koska en tiedä kuinka paljon olet kitaroiden kanssa puljannut, joten älä pahastu. :)
Etenkin itsestäänselvyyksissä on erehtymisen vaara, niin kuin ylpeys. Ei haittaa ollenkaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=209844