Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tomaattiorava
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Studio Projects B3 vs. Rode NT1
Aika:06.05.2012 23:26   (muokattu 06.05.2012 23:30)
Sotahippi: Okei, ei ollut vakioitu termi. Itseiskohina eli self noise. Jos äänität hiljaisia juttuja ja joudut vahvistamaan signaalia enemmän, niin se vahvistaa myös tuota kohinaa ja jos se on liian suurta jo mikistä lähtiessä, niin se harmittaa.
 
Jokainen vahvistusaste lisää vähän kohinaa. Siksi pitäisin tärkeänä, ettei mikki itse kohise liikaa.

 
No näissä olosuhteissa kohina on kyllä aina piilevä vaara jota on syytä tietty varoa. Mut onko oikeesti jossaan B3:ssa ja NT1:ssa mainittava ero tällä saralla? Ei tässä kuitenkaan mitään heinäsirkkoja äänitetä vaan lähinnä ihan soittimia.
 
Suuntakuvioista voi olla hyötyä. Jos äänität jotain kovin läheltä, etkä halua proximity-efectiä, pallo auttaa. Tosin siinä tulee mukaan sitä tilaa joka, jos ei ole hyvän kuuloinen, ei edistä asiaa yhtään. Tai vastaavasti vaatii demppausta ettei se häiritse.
Kyllä kotiäänittelyissä keskittyisin herttaan.

 
Tätä konkkamikkiä hommaan lähinnä akusisten juttujen nauhotteluun mutta sähkökitarankin taltioinnissa on luultavasti hyödyksi.
Jos vaikka kitarakaappia mikitetään modernin metallijyskeen toivossa, niin kannattaako vaan sillä yhellä 57:lla mennä vai maksaisko vaivan jos laajakalvosen konkkamikin lyö siihen ihan viereen jottei tuu vaihehämminkiä ja demppaa tilat ympäriltä?
 
E : Niin siis olettaen että arsenaalissa on vain se 57 ja yks konkkamikki.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=209734