Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:EJ84
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Basarin soittaminen vasemmalla jalalla ja polvivammoista
Aika:03.05.2012 12:41
eleeton: Sanon silti että esim. leadaaminen vasurilla on hienoa opetella, ja yllättävän helppoa nimenomaan rokkitouhuissa.
Rokkitouhut = vähän sinne päin soitettu? :)
 
Kuinka moni ilmarummutellessaan soittaa oikealla basaria ja vasemmalla jalalla virveliä?
Ilmarummuttelu, lol. Monesti ostareilla ym. ilmarummuttelevat kaverit on viimesiä tyyppejä joita kysyisin soittamaan mihinkään. Taitaa ilmarummuttelu olla monella ainut itsenäisesti suorittettu instrumenttitreeni ja settillä kohkataan sitten bänditreeneissä suunnilleen sinnepäin. Vähän sama kun yrittäsit harjoitella formulalla ajamista, paitsi ilman formula- tai edes karting-autoa. Jalkatyöskentelyyn vaikuttavat pedaalit ja niiden asetukset melko merkittävästi, penkin- ja jalan asennosta puhumattakaan.
 
Lisäksi kun siirrät haitsun oikealle, alat soittamaan haitsua avokäsin, minkä jotkut kokevat eduksi vaikka vieraalta saattaakin tuntua aluksi.
Mietitäänkö rumpusetin evoluutiota? Aikojen saatossa asettelu on muotoutunut sellaiseksi että se palvelee soitettavaa musiikkia. Joskus osa ihmisistä on osannut ajatella ja setin osat ovat saanneet paikkansa käytettävyyden mukaan. Tästä on tietysti hairahduttu 80-90-luvuilla jolloin tomikoot olivat järjettömän syviä ja symbaalit liian korkealla. Tieto on kuitenkin tuonnut settiasettelun takaisin kohti perinteistä mallia.
Koen itse kädet ristissä soittamisen pienemmäksi pahaksi kuin esim. kahteen erisuuntaan menevät liikeradat tavallisissa filleissä. Toki kaikki on mahdollista kun vain treenaa ja kaikki rispekti niille joilla homma kulkee miten päin tahansa!
Avokäsin voi soittaa myös haitsun ollessa tavanomaisesti vasemmalla oikeakätisessä setissä, kuten taannoin toiseen ketjuun linkitettyssä videossa nähtiin. (Pakko linkata kun pitästä aikaa itselle entuudestaan tuntemattoman rumpalin soitto puhutteli tosissaan:http://www.youtube.com/watch?v=SZOTWs9diMY )
Montako huippurumpalia tulee mieleen joilla on osa setistä flipattu eripäin?
 
Kaikkihan on siitä kiinni mitä haluaa.
Ehdottomasti näin. Jokainen on vapaa tekemään kuten haluaa, mutta yleensä asiat ovat tapahtuneet pitkässä juoksussa tietyllä tavalla, jostain tietystä syystä.
 
Ja jotta ei nyt menisi ihan jeesusteluksi niin laitetaan tähän Dave Wecklin (puolijumala?) legendaarinen takatukkavideo jossa on kyse mm. basaritekniikasta. Tähän kannattaa yhdeksän minuuttia elämästään käyttää, useampaankin otteeseen.
http://www.youtube.com/watch?v=e-3GU6Nry0Q
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=209712