Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:korvaoo
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Miten sisäistät kitaran otelaudan?
Aika:30.04.2012 18:43   (muokattu 30.04.2012 18:46)
Zeeboo: Itse treenasin joskus pässiäksiisinä asteikkoja ja sormituksia: umpimähkään valittu asema ja kaikki duurit alimmasta asteikon äänestä per asema ylimpään asemaa vaihtamatta.
 
Intervalleja treenasin sellaisella "mielikuvaharjotteella", että ilman soitinta pähkäsin sointujen äänet ja soitettavat käännökset/ hajoitukset. Tyyliin C#maj9#11.... perusääni 5. kielellä 4.nauha, suuri terssi 4. kielelle 3.nauhalle, kvintti pois, maj7 3. kieli, ysi kakkoselle ja #11 ekalle jne... Ideana oli treenata otelaudan "maantiedettä" niin, että mille tahansa äänelle asemassa pystyi "näkemään" kaikkien muiden saman aseman äänien suhteen sointuäänenä tai soinnun lisä-äänenä. The Only Complelte - systeemihän pelaa suunnilleen tällä tavalla.
 
Vähän työlästä ja aikaa vievää, mutta hemmetin tehokasta. Ei minusta mitään häikäisevää soittajaa tullut, mutta primavista on ihan kohtalainen. Sointuja ei sen kummemmin tarvitse äpslätä, se hyöty tuosta pähkäilystä oli.

 
haiskahtaa mun entisajan opiskelulta, se 10-15 vuotta ajattelematta musiikkia kyllä teki tehtävänsä ja enköhän mie ole jo luovuttanut tuon suhteen :) hyvä harrastus on kuitenkin hyvä harrastus ja tosissaan rypistetään sitten jossain muualla :)
edit: ilo oli kyllä huomata että edelleen muistan melkosen määrän sointuja, joskin käännökset on kyllä ihan totaalihukassa noista jazz soinnuista, vaan väliäkö tolla, aina keksii jotain kivaa :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=209653