Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:MaD PiAnIsT
Alue:Koskettimet
Aihe:Pianon koskettimista
Aika:23.04.2012 18:21
Mei: Terve! Heti alkuun tyhmältä tuntuva kysymys. Voiko akustisen pianon kosketusta muuttaa?
 
Voi virityksen yhteydessä säätää kosketusta koneistosta. Ihmeitä ei kuitenkaan kannata odottaa jos kyseessä tosiaan on joku ddr:n ihme. Mutta pystyy ja niin yleensä aina tehdäänkin virityksen yhteydessä.

Omalla pianolla tulee myös monissa tapauksissa se eteen, että nopeita juoksutuksia ei saa kuulumaan, koska en ehdi painaa kosketinta tarpeeksi kovaa, jos haluan soittaa oikeassa tempossa.
 
Tuossa on kyse sekä säädöistä, että koneiston mekaniikan kankeudesta. Eli vaikka kuinka säätäisi ei Trabantista Mersua saa, mutta jotain siltä väliltä, Ladan ehkä. Mutta oli kyse sitten aina pianosta niin sen koneisto ei toimi yhtä nopeasti kuin flyygelin. Toistonopeus ei koskaan ole yhtä hyvä kuin flyygelin koneistossa.
 
Mutta säätämällä saa parempaan suuntaan jos on osaava virittäjä. Yamahan herkkyyttä ei noista itäsaksan vehkeistä kyllä saa esille, mutta kyllä noihin on useita keinoja millä kosketusta voidaan muuttaa. En nyt lähde tässä erottelemaan keinoja koska itse niille ei kannata lähteä juuri mitään tekemään. Ammattitaitoinen virittäjä kyllä tietää mitä tehdä:)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=209539