Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:GiovanniDiRondo
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitaran elektroniikan mysteerit
Aika:20.04.2012 13:57
fox: Ja tämähän tapahtuu jo siellä potikoissa.. Kyllä kahden mikin konffi mikkivalitsimen asennossa "molemmat päällä" voidaan tehdä myös siten, ettei toisen volumen kääntäminen "nollille" eli sen mikin signaalin maadoittaminen, vaikuta siihen toiseenkin. Täytyy vain tuoda se mikiltä tuleva signaali eli "kuuma piuha" siihen potentiometrin keskinastalle reunimmaisen sijasta, ja vastaavasti mikkivalitsimelle lähtö vaihtaa keskeltä reunaan. Eli käytännössä "lähtevä ja tuleva" vaihdetaan keskenään.
 
Kyllä tällainenkin kytkentä on tietysti mahdollinen.
 
Useimmat kai pitää siitä mahdollisuudesta, että keskiasennossa voidaan kumpaakin volume-potikkaa käyttää tässä mielessä master-volumena. Esim. kill-switch-temppu voidaan tällä tavalla tehdä kun väännetään toinen mikki nolliin ja rämpytetään valitsinta keskiasennon ja päällä olevan mikin kesken.
 
Tässä varmaankin aloittaja ajattelee, että kytkennät on jotenkin huonot, kun tällainen epäintuitiivisuus vallitsee, mutta kyseessä on pikemminkin tällainen hauska yksityiskohta, joka liittyy tähän kytkentätapaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=209455