Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jannu
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Masterointiapua Reaperiin
Aika:18.04.2012 01:44   (muokattu 18.04.2012 03:10)
L-studio: En oikein ymmärrä tätä masterointi buumia, kun lähes kaikki sitä haluavat. Hyvä miksaus (kuten Antti1 jo kertoi) ja sen kuunteleminen esim. autossa ja kannetavissa laitteissa usein riittää, jos epäilee mielipiteitänsä ja useammat korvat auttaa asiassa.
 
Oikeasti kaupallisen eli useamman tuhannen kappaleen ammattimainen tuotos, kansineen ym. on sitten eri asia, tehdään hyvästä miksauksesta vielä parempi.
 
Usein vaan kilpaillaan volumessa ja sitten radioasemien ûberkompressioiminen tasapäistää kaiken vaivan, jos sille tasolle edes päästään.
 
Dynamiikka on oikeasti tärkeää, ei se että kaikki biisit sun muut soi samalla volatasolla. Ihminen tarvitsee oikeasti vaihteluja, oli se musiikki, syöminen, meinasin sanoa että naiset, mutten sanonut ;) tms.
 
Näin useamman vuosikymmenen ammattikokemuksella.

 
Mun mielestä on jotenkin outoa se, kuinka masteroinnin käsite on tänä päivänä väännetty rautalangasta näin päin helvettiä. Jos sulla on vuosikymmenten ammattikokemus, niin kuinka sä voit aivan pokalla naamalla väittää että masterointi on yhtä kuin dynamiikan lanaaminen ja that's it?
 
Ja mikä ongelma siinä sitten on jos demobändi haluaa äänitteensä viimeisteltävän vaikka jossain Chartmakersilla? Onko se sulta jotenkin pois?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=209399