Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Antti1
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Sähkörummuttelu ja studiointi
Aika:17.04.2012 16:44   (muokattu 17.04.2012 16:50)
Mr. Johnny: Mites se itse soittimen mikseri osio? Olenko ymmärtänyt väärin vai onko siinä kuitenkin paremmat mahdollisuudet vaikuttaa soundiin? Siis verrattaessa EZiä superiorin kanssa? SSD mulla on myös mutta siihen olen aika pintapuolisesti tutustunut.
 
Superiorissa on vähän enempi nappuloita joo, mutta kuten todettu, niin mä olen ainakin ihan pihalla EZ:n uusimmista mahdollisuuksista. Samplepaketteja noihin ainakin löytyy aivan pirusti, jos ei halua ite kamalasti ruuvata. Mulla oli Superiorista vanha versio, mutta myin sen lisenssin jo aikapäiviä sitten eteenpäin. Kovin raskas oli ja ei se nyt loppupeleissä sit kuitenkaan soundannut niin järjettömän megahyvältä. Toisaalta, ei soundannut yhtään mikään muukaan siihen maailman aikaan. Tää rumpupuoli on softissa saanut lisää eloisuutta viimevuosina aivan merkittävästi mun mielestäni.
 
Mä en oo nyt käytännön syistä päivittänyt SSD:tä ennen tätä iltaa aivan uusimpaan versioon, kun en halunnut mitään odottamattomia ongelmia ennen projektin valmistumista. Täytyy katsoa mitä siinä on mukanaan tullut, mikseriosioon tuli joitain pieniä muutoksia käsittääkseni. Eipä tässä nelosessa kuitenkaan kovin ihmeitä säädellä: attack, sustain, release, volume (monestakin kohtaa, vähän eri asioita ja päällekäisiäkin), pan, tune, pari muuta dynamiikan hallintaan liittyvää juttua, vaiheenkääntö ja bleedisäädöt. Minkäänlaisia efektejä siinä ei pysty lätkimään mukaan ja noi dynamiikan käsittelytkään eivät periaatteessa liity kompressioon mitenkään. Aika laihat on siis mahdollisuudet, kyllä se käsittely täytyy tehdä ton plugarin ulkopuolella tavalla tai toisella.
 
E: Oli hyvin lyhyt ja yksinkertainen operaatio toi päivitys. Eipä näemmä mitään radikaalia soundin vääntöön vaikuttavaa muutosta tullut, mikseri on hyvin pitkälti samaa kamaa siis edelleen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=209324