Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Stratoon yksikelaisen kokoiset humbuckerit, mitkä valita?
Aika:15.04.2012 15:38
Gabe: Olen itsekin tällaisia joskus miettinyt niin lainaanpa aihetta jos sattuisi tietäväisiä olemaan paikalla. Eli kuullostavatko nämä yksikelaisen kokoiset humbuckerit ihan oikeasti normi humbuckkereilta?
 
Jos tarkoitat "Normihumbukkerilla" sitä ihan perus-"PAF" -johdannaista, niin ihan fyysisten ominaisuuksien puolestakaan ne ei ihan samoille pääse. Näet kun sen (passiivi) dynaamisen kitaramikin perussoundiin vaikuttaa paljon se kelarungon eli bobbinin muoto. Korkea ja kapea pyrkii poimimaan enemmälti niitä ylä-keskialueen värähtelyjä. Taas matala ja leveämpi ottaa sitä ala-keskialuetta paremmin. Nythän tuollaseen "strat"-kokoiseen kuoreen ei rinnakkain mahdu kovinkaan leveitä bobbineita. Jos taas sen "yksikelaisen kokoisen" humbukkerin toteuttaa siten, että kelat ovat päällekkäin, toki RWRP (reverse wound reverse polarity)-periaatteella, ei se silti ole normi humpparin kuuloinen. Nuo pinotut eli "stacked" humbukkerit ovat yleensä sellasia selkeitä ja erottelevia, muttei sellasta "murinaa" kuin tavallisesta humpparista niistä saa.
Tietenkin noita singlecoil-kokoisia humpukkereita voidaan käämiä "kuumiksi" jolloin tehoja kyllä lähtee, mutta tuohon kelarungon kokoonhan ei se vaikuta.
Noin yleisesti näin, mutta sanotaanko, että kylläpä niistä soundia lähtee, singlecoil-kokosistakin. Ja saahan niillä sitä hurinaa aisoihin! =)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=209269