Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mdgj
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:DIY kotivahvistin kitaralle
Aika:06.04.2012 23:41
Laitan tähän parit linkit mistä kannattaa aloittaa. Eli kannattaa eka tutustua vahvistimen eri osa alueisiin.
 
http://www.freewebs.com/valvewizard/
 
Itse en lähtisi suoraan noista valmiista kyhäilemään. Noihin sinun tarpeisiin ei kovin kummoista kytkentää tarvitse tehdä, mutta hyvä olisi tietää mitä tekee?!
 
Lähde ajatuksella minkälainen soundi (vertaa putkia päätteissä youtubessa) Single end tyylinen sopii varmasti aivan loistavasti.
 
http://www.ax84.com/
 
Tuolta löytyy myös oivia projekteja. Ja suosittelen sioittamaan niihin muutamiin komponentteihin mitä tuollaiseen pikku vahvariin tulee. Uraltone toimii suomessa mistä saa myös DIY vahvari paketin. Uskosin että pesee selvästi tuon musikding:n kitin.
 
Tubetown myy saksassa. Itse ole käyttänyt puljua ja toiminut ihan hyvin.
 
Mutta varmista mitä haluat soundilta, niin varmaan saat paremmin vastausta. Niin ja jos siihen lisä säröä haluaa niin ei kovin iso lisäys ole!

 

 
Vainottu: Takaraivossa on pyörinyt jo pidempäänkin rakennella jonkunlainen koticombo. Täytyy kokeilla jonkinlaista keskustelua viritellä tästä jos sitä saisi vaikka uusia idoita samalla. Ajatuksena on, että hyvä puhdas saundi olisi tärkein. Mikäs siinä jos säröpuolikin toimii, mutta periaatteessa säröt voisi ottaa irtopurkistakin. Hintapolitiikka olisi lähinnä se että laite olisi kohtuu halpa. Maksimissaan 300 voisin projektiin laittaa. Ja ainahan se hyvä saundi on parempi kuin huono saundi. :)
 
Efektien ja kitaraelektroniikan kanssa on tullut puljattua, mutta sen verran vähän on tullut vahvistimia rakennettua/korjattua että todennäköinen vaihtoehto voisi olla joku rakennussarja. Itse olen katsellut Madampin sarjoja, mutta muitakin hyviä vaihtoehtoja otetaan vastaan. Vaihtoehtoina olisi:
 
- Madamp G2
Tästä olisi mukava kuulla kokemuksia jos jollakulla löytyy. Jotain videopätkiä näytti Sinäputkessa olevan eikä tuo ainakaan ihan hirveältä kuulostanut.
http://www.musikding.de/product_info.php/info/p795_Kit-Madamp-G2.html
 
- Madamp J5Mk1
5W tuntuu vähän turhan suurelta kotikäyttöön mutta muuten kiinnostava laites. Hinnan puolesta ylärajoilla.
http://www.musikding.de/product_inf … php/info/p796_Kit-Madamp-J5Mk1.html
 
- Musikding Little Rebel
Ei välttämättä mistään kotoisin mutta halpa.
http://www.musikding.de/product_inf … o/p3147_Little-Rebel---Amp-kit.html
 
Sopivista elementeistä voisin ottaa myös ajatuksia vastaan. 8" tai 10" olisi tarkoituksena. Onko noista 8" elementeistä kokemuksia? Jos käyttää pikkuelementtiä, olisiko combosta järkevää tehdä avoin? Olisikohan tuosta Celestion Super 8:sta mihinkään?
 
Tässä jotain mitä fiksummat voi kommentoida. Kyselen lisää kunhan keksin asiaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=209105