Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Miikss
Alue:Bassot
Aihe:Vinkkejä sormilla soittamiseen
Aika:01.04.2012 16:14
Mysteria: http://www.youtube.com/watch?v=6nhYk3j6lYg
Tässä omaa soittoani viime tammikuulta, jos tuossa tekniikassa on jotain ihmeellistä niin kertokaa ihmeessä. Ei ole mitään haluja saada mitään tulehduksia niin mielellään tekisi korjauksia soittoasentoon sun muihin nyt kun se on vielä mahdollista :)

 
Soittelin itse suunnilleen samanlaisella tekniikalla aluksi muutamia vuosia. Ranne ja sormet kesti hyvin, kun suurimmaksi osaksi vetelin plektralla ja muutenkin melko lyhyitä pätkiä putkeen, jos sormet olikin käytössä.
 
Sitten tuli liityttyä bändiin ja heti ekoissa treeneissä huomasi, että ehei.. nyt ei kestä ranne ja sormet jos vetää samanlaisella tekniikalla pitempiä pätkiä treeneissä sormilla. Sormet väsyi heti lyhyestäkin soitosta ja ranne oli monta päivää kipee jokaisten treenien jälkeen. Pitkään tulikin sitten soiteltua plektralla, mutta kun se ei tuntunut yhtään luonnolliselta niin otin oikein asiakseni paikkailla sormitekniikan kuntoon.
 
Aika helpolla se loppujen lopuksi selvisikin, hommasin ohuemmat ja pinnoitetut Elixirin kielet ja ranne suoraan. Soittotatsin pystyi pitämään yhtä "rankkana" kuin aiemmin, mutta sormet ja ranne kestää nykyään yhtämittaista soittoa paljon pitempään eivätkä kovassakaan rasituksessa mene kipeiksi.
 
Itse sormitekniikassa en näe sulla mitään vikaa, mutta koko muu käsi tekee ihan liikaa liikettä. Kannattaa pitää käsi sormenpäistä kyynärpäähän tasan samassa asennossa (mahdollisimman suorassa) koko ajan soittotilanteesta riippumatta ja kieleltä toiselle vaihtaessa säätelee pelkästää kyynärpään kulmaa. Itse olen todennut tuon toimivimmaksi tekniikaksi.
 
Aika jäätävän hyvänkuuloinen biisi muuten!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=208942