Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:J.L
Alue:Bassot
Aihe:Vinkkejä sormilla soittamiseen
Aika:30.03.2012 13:21
Thominisk: Tästä videosta oikeastaan vasta huomasin, että tolla Pekalla on suhteellisen pikkuset handut. Tätähän voi näyttää aina, jos joku meinaa, että hyvällä basistilla pitää olla isot kourat.
 
Jollain hifiäijillähän on sellainen tapa, että basso on ensinnäkin hiton ylähänä, ja sitten oikea käsi (oikeakätisillä) pitää olla sellasessa pelle-kulmassa, lähestulkoon niin että kyynärpää on alempana kuin ranne. Joskus omaksuin sellaisen tekniikan ja siitä hyvästä mulle tuli jäädäkseen kämmenselkään tuollainen peukalon pään kokoinen luupatti. Ei ole kipeä, mutta tuntuu hassulta, kun sormien jänteet hyppii sitä puolelta toiselle.
 
Kyllä suosittelen ehdottomasti tuollaista Pekan lanseeraamaa tyyliä, että tuo sitä kyynärpäätä vähän eteen ja irti kropasta. Ei kainalotkaan hikoa niin pahasti.

 
Isot kourat?? Eeeeeheiii piä paikkaansa :D Pieni mies, pienet kädet ja 6-kielinen ja leveäkaulainen basso, eikä silti mitään ongelmaa: http://www.maplecross.fi/wp-content/uploads/2010/09/joni2.jpg
 
Samaa suosittelen itekki mitä yllä: Kyynärpäätä ulospäin vain ja muutenkin rannetta irti bassosta. Peukku kyllä tukee kättä ihan tarpeeksi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=208942