Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Solex
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Purple heart soitinpuuna (kokemuksia, saatavuus)
Aika:27.03.2012 13:49
Itseäni on kovasti viime aikoina ruvennut syyhyttämään purple heartin hyödyntäminen rakennuskokeiluissa. Moni harrastaja ja pienempi laatuvalmistajahan tätä jo maailmalla on hyödyntänyt. Omat motiivini ovat puhtaasti estetiikka ja ehkä jonkilaisen "eksotiikan" tavoittelu erikoisemmalla materiaalilla. On tietenkin täysin asiallista pohtia, ovatko myös tälläiset perustelut järkeviä kun pyritään laadukkaiden soittimien valmistamiseen.
 
Jos nyt tähän tartun niin aloitan varmaankin omat kokeiluni laminoimalla kaulan vaahterasta ja purple heartista. Kaulan tekoa ajatellen mietityttää kovasti, onko tällä puulla taipumusta voimakkaaseen vääntymisen. Jos jostain saisi viiluna niin olisi mielenkiintoista kokeilla tasomaisen pinnan käsittelyä. Minulla on jotenkin sellainen fiilis että tietyt lakat ja auringon valo saattaisivat haalistaa juuri sitä tavoiteltua purppuraa pigmenttiä. Onko kellään mutua tai faktaa purple heartin soinnillisista ominaisuuksista? Tuntien selaamisen jälkeen syntyi mielikuva soinniltaan vaatimattomasta puusta jota kaikki käyttävät vain esteettisenä koukkuna.
 
Onko kukaan nähnyt tätä missään myynnissä Suomessa? Jenkeistä tätä myy monikin, mutta Euroopasta olen löytänyt tähän mennessä vain Rivoltan joka tosin on ihan hyvä paikka puiden ostamiseen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=208872