Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:candy-andy
Alue:Puhaltimet
Aihe:Baritonitorvi / Euphonium
Aika:26.03.2012 11:37
Kiitoksia edelleen kommenteista. Tuossahan on melkoisen monta hyvää kohdetta, joista käydä ihmettelemään. Voipihan se olla niinkin, että nuo kiinalaisten ym. halpatuotantomaiden tehtaat tekevät nykyään ihan kelpo tavaraa. Jos ajattelee jotain 80-luvun amateja ja sillloisia jupitereja, nehän tapasivat olla oikeasti ihan hirveää kuraa. Ja niilläkin vaan soitettiin. Jupiterit ovat vissiin hinnasta päätellen nykyään laadukkaampia?
 
Hankala vaan sanoa, kun en ole millään muotoa kestänyt kehityksen kelkassa enkä edes tiedä noista merkeistä mitään. Yamahat olivat hyviä isojen venttiilitorvien rintamalla silloin ja lienevät edelleenkin. Pasuunoitahan ne eivät kyllä osanneet tehdä.
 
Mutta joo, kun tosiaan ei ole tarkoitus tähdätä kovin korkealle baritonitaitelijana, ei huipputorvelle liene tarvetta. Sais se nyt kuitenkin sellainen olla, josta äänet irtoaa helposti ja ovat vielä siinä ohessa vireessäkin. Tai ainakin viritettävissä niin, ettei seuraava samalla sormituksella otettava ääni ole päin helevettiä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=46&t=208750