Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:artal
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kimppatilaus? Kaappi kokopuusta mittojen mukaan Helsingistä
Aika:25.03.2012 14:17   (muokattu 25.03.2012 14:18)
harryk: En ole osallistumassa kimppatilaukseesi, mutta ajattelin kysyä oletko koskaan kuunnellut kaiutinta joka on tehty umpitammiseen koteloon. Tammi on aika kova puulaji ja saattaa tuottaa yllätyksen kaiutinkaappina. Tein yhden 2x10" kaapin nyatohista, joka on myös kova puulaji. Kaappi on seissyt lyhyen kokeilun jälkeen tyhjänä, sillä sen saundi oli kova ja kolkko. Saattaa kuitenkin olla, että tietyillä kaiuitinelementeillä kaapin saundia saa pehmennettyä, mutta se vaatinee aika paljon kokeiluja eri elementeillä.
 
Ainoa jalopuu josta itsellä on hyviä kokemuksia kaiutinkäyttöön, on umpimahonki. Se soi akustisesti kohtuullisen hyvin, joskin se on aika painavaa materiaalia. Olen itse ajatellut tehdä yhden 2x12" kaiuttimen umpimahongista/liimapuumahongista, sillä todellista täyspuumahonkia ei ole helppoa löytää ja se maksanee paljon.

 
Puhtaan nettiselailun perusteella noita tehdään kyllä, tosin ei normaalissa sarjavalmistuksessa kellään. Pitäisi tulla kirkkaan kuuloinen kaappi, joten varmaan elementissä pitää ottaa huomioon, ettei mene ihan yli. Mahonkivaihtoehtoakin verstas tarjosi, mutta olisi noin kolmanneksen kalliimpi. Mutta en ole kyllä soittanut ensimmäistäkään, joten palaute otetaan arvostuksella vastaan!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=208815